SVE JE U CENTIMETRIMA

Za orgazam nije bitna veličina penisa, već veličina...

21.02.2014 u 10:42

Bionic
Reading

Veličina je doista bitna kada se radi o ženskom orgazmu. No prema riječima znanstvenika, za ženski orgazam nije bitna veličina penisa, već – veličina klitorisa

Najnovije istraživanje pokazalo je da žene koje imaju problema s doživljavanjem orgazma u pravilu imaju manji klitoris, prenosi Daily Mail. Tako znanstvenici kažu da veličina ženinog klitorisa može utjecati na njezinu sposobnost da doživi orgazam.

Ovo otkriće moglo bi dovesti do novih tretmana za žene koje pate od anorgazmije i koje nisu u mogućnosti doživjeti orgazam. Tijekom istraživanja znanstvenici su otkrili da žene koje imaju problema s doživljenjem orgazma imaju manji klitoris te je on smješten dalje od vagine.

Klitoris

Klitoris je daleko više od strukture u obliku gumba - ima oblik bumeranga i proteže se ispod kože. Moguće je da manji razmak između klitorisa i vagine čini lakše dostizanje orgazma jer se klitoris u tome slučaju lakše i jače stimulira.

Tijekom istraživanja znanstvenici su koristili magnetsku rezonancu (MRI) za skeniranje zdjeličnog područja tridesetak žena u dobi od 32 godine. Deset žena u istraživanju priznalo je da nikada ne uspije doživjeti orgazam unatoč nastojanju, a ostale žene su rekle da imaju uobičajena seksualna iskustva.

'Iako je odgovarajuća seksualna funkcija složena, primijetili smo da veličina klitorisa i njegova lokacija mogu biti najveći faktori koji utječu na seksualnu funkciju, posebno na orgazam', navode znanstvenici.

Saznanja iz ove studije, smatra istraživački tim, uvelike bi mogla pomoći ženama koje ne mogu doživjeti seksualni vrhunac, a doktorica Susan Oakley iz klinike Good Samaritan u Cincinnatiju kaže: 'Nema G-točke, nema C-točke – samo klitoris. Upravo je on izvor snažnog zadovoljstva za žene. Iako se određena fizikalna svojstva ne mogu mijenjati, razumijevanje psihologije ženske spolne reakcije može dati odgovore na brojna pitanja. I upravo bi to moglo pomoći u liječenju ženske seksualne disfunkcije.'