17. HTC CRO A PORTER

Vrhunska modna poslastica uskoro u Zagrebu

08.03.2011 u 15:52

Bionic
Reading

Najveća imena hrvatske modne scene, vrhunska modna imena iz regije, industrijski i produkt dizajneri, umjetnici i crtači grafita, concept store & showroom, modne retrospektive, samo su neki od dijelova programa koji nas ove sezone očekuju na više od tisuću četvornih metara HTC Cro A Porter prostora smještenog u srcu najvećeg hrvatskog trgovačkog centra Westgate Shopping City nadomak Zagreba

Ovosezonski događaj, kao i svaki dosad, prati i kreativna kampanja kojoj je ove sezone lajtmotiv 'liquid fashion', nikad dostignuta modna forma! Tekuća silueta u odijevanju, nestalan oblik, neopisiv komad odjeće nenosiv u bilo kojoj prilici...

Dani od 30. ožujka do 10. travnja ove godine rezervirani su za najveći i najperspektivniji modni događaj, HTC Cro A Porter, koji je uz Fashion Week Beograd postao sinonim za vrhunsku modu i dizajnere iz cijele regije.



Viktor Drago i Anamarija Asanović
LukA, Anamarija Asanović, MAK by TEO Perić, Arileo, Fjaba, ELFS, Madame Demode, LINK by Ogi Antunac, Marina Design, Andreja Bistričić, Etna Maar, XD Xenia Design, Tomislav Bahorić, Marina Design, Matija Vuica, Boris Pavlin, Linea Exclusive, Hippy Garden, Cacoon by Tihomir Krznarić, Zigman, Ivan Ledenko, Kitsch, modna su imena domaće scene kojima se od ove sezone pridružuje i mlada dizajnerica Jasmina Arnautović, a čije ćemo kolekcije gledati i komentirati na pisti ovosezonskog HTC Cro A Portera. Naravno, odmah nakon revije iste ćemo nositi gradom jer modeli izravno s pista odlaze u novopostavljeni CAP concept store & showroom te u studije samih dizajnera!


CAP CONCEPT STORE & FASHION SHOWROOM
– kreacije su dostupne svima i odmah

U isto vrijeme u sklopu HTC Cro A Porter prostora bit će postavljen CAP concept store & showroom u kojem će se uz nabrojane dizajnere predstaviti vodeća imena mode, industrijskog, produkt i grafičkog dizajna iz cijele regije! U istom prostoru, zamišljenom i postavljenom po uzoru na najpoznatije svjetske koncept dućane i robne kuće poput londonskog Libertyja, Selfridgesa, pariškoge Colette, njujorškog Bergdorf Goodmana i Barneysa, svoje modne suradnje predstavit će i regionalni tvornički divovi koju su shvatili vrijednost nezavisnih dizajnera i ponudili im suradnju, poput Borova, Peka, Jadrana, Gorenja...

Na ovogodišnjem HTC Cro A Porteru neopaženo neće proći ni serija vrhunskih fotografija iz kreativnog studija tima HTC Cro A Porter! Serija fotografija Mladena Šarića, najtraženijeg domaćeg modnog fotografa, pod umjetničkim vodstvom Viktora Drage nastala je u nekoliko dana snimanja, uz litre i litre prolivene boje. Eksplozija boja, neviđene dizajnerske bravure, senzualna Nadja Božić kao zaštitno lice HTC Cro A Portera!

Nadja Božić, zaštitno lice HTC Cro A Portera

'Nadja je anđeo! Apsolutni kameleon, model koji nikada ne posustaje i posrne! Redovita gošća svjetskih modnih prijestolnica, s bezbroj odrađenih snimanja i modnih editorijala za sva poznata svjetska modna magazinska izdanja. Ako u Hrvatskoj postoji pandan Kate Moss, onda je to svakako Nadja Božić! Njena nevjerojatna energija transformira puko modno poziranje u jedinstven estetsko-glumački doživljaj! Čista umjetnost! I zato nije potrebno objašnjavati ili odgovarati na pitanje 'zašto Nadja?!'', objasnio je Viktor Drago.

SUVREMENA UMJETNOST I GRAFITI UMJETNICI U SLUŽBI HRVATSKE MODE?? I TO JE MOGUĆE!

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika - nevladina, neprofitna i nestranačka strukovna udruga čiji su članovi likovni umjetnici različitih umjetničkih izraza i svih generacija, u suradnji s HTC Cro A Porter timom raspisalo je pozivni natječaj za sudjelovanje u kreativnom eksperimentu 'Blending and intrusion. Nema zadane teme, ali zadan je polazišni element - fotografija.

Nakon završene predselekcijske faze odabranih osam autora imat će priliku svoj rad/koncept prenijeti i dodatno razviti unutar 1000 kvadrata roch-bau prostora u sklopu CAP prostora u Westgat Shoping Cityju.