POVRATAK TRENDA

Volite ih ili mrzite, sredine nema: Legendarni model tenisica vraća se na modnu scenu

15.05.2023 u 17:17

Bionic
Reading

Sjećate li se popularnog modela tenisica na punu petu, omiljenih 'marantica' i sličnih inačica koje su nekad suvereno vladale modnom scenom?

Radi se o prepoznatljivom modelu wedge, odnosno varijanti na punu petu koju su svojedobno obožavale mnoge zaljubljenice u modu.

Među najomiljenijim brendovima takvih tenisica bili su modeli francuske dizajnerice Isabel Marant pa su u jednom trenutku doista bile rijetke fashionistice koje ih nisu imale u svojoj kolekciji.

Dobro je poznato to da se modni trendovi ciklički vraćaju pa su slični modeli tenisica sad pomalo neočekivano viđeni i na nedavnoj reviji Chanel Cruise u Los Angelesu.

MARGOT ROBBIE

Stil 70-ih je kao stvoren za najljepšu plavušu Hollywooda

Pogledaj galeriju

Najnovija kolekcija francuske modne kuće odisala je holivudskim sjajem u studiju Paramount Studiosa te je fokus bio na budućnosti i poslovnoj viziji koja će održati nevjerojatan zamah prošlogodišnjih financijskih rezultata, a koji su pokazali rast dobiti od 171 posto!

LA je odabran kao savršeno mjesto za modnu reviju jer je nova velika Chanelova trgovina otvorena na Rodeo Driveu, a Virginie Viard, koja je preuzela mjesto kreativne direktorice nakon Lagerfeldove smrti 2019., osmislila je spektakularan modni događaj o kojem će se još dugo pričati.

  • +26
Chanel Cruise 2023./2024. Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sama utemeljiteljica kuće Coco Chanel početkom 1930-ih koketirala je s Hollywoodom kad ju je zaposlio filmski mogul Samuel Goldwyn da bi odjeću u njegovim filmovima učinila privlačnijom jer je vjerovao da žene žele biti inspirirane kostimima koje vide na platnu. I da, bio je u pravu, jer je to opsesija koja traje i danas, a njezin zadatak bio je dati filmovima eleganciju koju su utjelovili ona i njezin dizajn. 'Pravi chic znači biti dobro, ali ne upadljivo odjeven. Gnušam se ekscentričnosti', rekla je jednom prigodom za New York Times slavna Francuskinja kad je stigla u SAD.

MODNA PARADA

Chanelova revija u Hollywoodu okupila slavne dame; pogledajte njihove stajlinge

Pogledaj galeriju

I Viard je, baš kao i Coco, na ovom događanju okupila zvjezdane gošće s A-liste poput Margot Robbie, Paris Hilton, Kristen Stewart, Marion Cotilard...

Dame su uživale na modnoj reviji, a ono što bi moglo biti veliki ovogodišnji comeback upravo su tenisice na punu petu jer će ih zasigurno, slijedeći Chanelovo vodstvo, začas preuzeti svima pristupačni high street brendovi. Upravo su se takvi modeli tenisica odlično uklopili u prikazane kombinacije poput vrućih hlačica, kratkih topova, crop topova, trikoa... Kao stvoreni su za one dame koje nisu nikad spremne na odricanje od svojih omiljenih visokih peta.