CHIC I ŽENSTVENO

Volite cvjetne haljine? Ovo su tri najveća trenda za ovu sezonu

28.05.2023 u 08:33

Bionic
Reading

Haljine cvjetnog uzorka iz sezone u sezonu ne gube svoju poziciju na samom vrhu popularnosti tijekom proljetno-ljetnih mjeseci

Godinama svjedočimo iznimnoj popularnosti cvjetnog uzorka, osobito nakon jesensko-zimskog sivila.

Haljine cvjetnih uzoraka uvijek su poželjan dodatak svakoj modnoj kombinaciji, a osim što su efektne, ženstvene i lijepe, lako se kombiniraju pa ih možete nositi i uz tenisice, mule natikače, klompe, espadrile, popularne birkenstockice...

NICKY HILTON ROTHSCHILD

Ovu prekrasnu haljinu koja priziva proljeće svaka bi fashionistica rado isprobala

Pogledaj galeriju

Fashionistice poput Nicky Hilton Rothschild ili Myleene Klass također su zaljubljene u ovaj vječni dezen koji ne gubi na svom šarmu i privlačnosti.

  • +42
Haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Ako ste i vi volite nositi ovaj upečatljiv uzorak, evo o čemu trebate voditi računa prilikom odabira.

Evo koja su tri najvažnija modna trenda ove godine:

Volani

Modna kuća Zimmermann, iza koje stoje sestre iz Australije, Nicky i Simone, lansirala je divne cvjetne haljine s lepršavim detaljima poput volana koji im daju posve novu dimenziju. Izrezi i volani na ramenima laskaju figuri i naglašavaju struk dok lagana asimetrija daje posebnost i moderan dodir klasici. Ostatak stajlinga neka bude vrlo minimalistički - nježne sandale neutralnih boja i sa što manje detalja najbolja su opcija za stiliziranje.

Puf rukavi

Ključni modni trend kad se radi o cvjetnim haljinama su midi duljina i puf rukavi, baš kako je to osmislio modni čarobnjak Erdem. Budući da puf rukavi i midi suknja prekrivaju velik dio tijela, pri stiliziranju treba pripaziti da se u prvi plan istaknu najuži dijelovi tijela, poput zapešća i gležnjeva, kako bi se postigao vizualni sklad. Obuća poput sandala na vezanje odlično zaokružuje ovaj romantični trend odijevanja dok pojas oko struka naglašava skladnost figure.

Asimetrija

Cvjetne haljine koje potpisuje poznati belgijski modni dizajner Dries Van Noten odličan su primjer kako se uz pomoć asimetrije može postići fantastičan efekt. Kombinacije dva cvjetna uzorka, jedan u toplijim i jedan u hladnijim nijansama, funkcioniraju bez greške, a genijalno izgleda i druga varijanta koja uključuje crnu lepršavu tkaninu. Ove divne haljine kombinirajte s npr. mule natikačama ili ravnim sandalama.