MODNA POSLASTICA

Ovako izgledaju najpoznatije sandale na čičak kada ih dizajnira modna kuća Chloé

17.05.2023 u 13:57

Bionic
Reading

Ususret ljetnim mjesecima, na modnoj sceni predstavljena je nova uzbudljiva suradnja. Kao kreativna direktorica modne kuće Chloé, dizajnerica Gabriela Hearst udružila je snage s kultnim američkim brendom, poznatim po sandalama na čičak

Chloé i Teva surađivali su na stvaranju posebne linije ljetnih sandala koje je odnedavno dostupna u fizičkim i online trgovinama brendova.

Ovu suradnju Hearst opisuje kao još jednu ostvarenu želju. ‘Željela sam surađivati s brendom koji je postao američki klasik’, istaknula je referirajući se na brend Teva najpoznatiji po svojim funkcionalnim sandalama na čičak.

Popularnosti sandala Teva na modnoj sceni uvelike je doprinijeo trend ‘ružne’ obuće koji do danas ne pokazuje znakove stajanja, baš kao i vrijeme globalne pandemije kada se udobnost se popela na sam vrh prioriteta kada je moda u pitanju.

Razigrana mješavina funkcionalnih značajki i luksuznog dizajna glavna je karakteristika sandala brenda Teva nastalih u suradnji s francuskim brendom Chloé.

Cjelokupna kolekcija oslanja se na dva najpoznatija modela Tevinih sandala - model Hurricane XLT2 s remenčićima i Hurricane XLT2 Ampsole s platformom.

Remenčići i boje istaknute na svakom paru odišu potpisom brenda Chloé.

Tako je model Hurricane XLT2 u znaku krem remenčića koji podsjećaju na Chloéinu popularnu torbicu Woody, dok se obje verzije modela Ampsole referiraju na Gabrielino dugogodišnje nadahnuće Bahia Band narukvicama.

Osim dizajna sandala, udobnost i utjecaj na okoliš također su u velikom fokusu ove modne suradnje.

Vanjski potplat sandala izrađen je od 50 posto reciklirane gume, što im daje izdržljiv osjećaj podrške i kul točkasti izgled, a istovremeno zadovoljavaju visoke standarde održivosti kojim oba brenda teže.

To su sandale u kojima možete hodati cijeli dan i pritom se osjećati dobro noseći više od samog logotipa utisnutog na remenčićima. Baš poput Teva sandala koje su proteklih sezona na modnoj pisti istaknuli brendovi Anna Sui, Sandy Liang, AREA i Collina Strada, modeli iz suradničke kolekcije s modnom kućom Chloé predstavljaju nosive, kolekcionarske predmete, a cijena im iznosi 390 eura.