AQUA MARIS

Vodeći svjetski brend na osnovi morske vode

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 13.03.2012 15:03
  • Objavljeno 13.03.2012 u 12:57
Aqua Maris

Aqua Maris

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Blagodati mora koje liječi tijelo, ali i duh, poznate su od davnina i dokazane brojnim znanstvenim radovima. Sastav morske vode jedinstven je i ne može se sintetski prirediti, a postupak proizvodnje iz morske vode zahtijeva posebno iskustvo i strogo kontrolirani proces jer se radi o prirodnoj sirovini koju je teško stabilizirati

JGL je jedan od svjetskih pionira u segmentu proizvoda na bazi mora za kućnu upotrebu, posebice u segmentu preparata za nos, na kojem s brendom Aqua Maris drži više od 5 posto svjetskog tržišta (prema nezavisnom izvoru agencije Nicholas Hall). Prema istom izvoru, JGL je na trećem mjestu među svjetskim proizvođačima fizioloških otopina za nos, a vodeći je na listi brendova na osnovi morske vode. Meralys je novi inovativni lijek JGL-a, jedinstven spoj morske vode i lijeka za odčepljivanje nosa, a bez konzervansa.


More je bogata mješavina koja, uz minerale i mikroelemente, sadrži čitav niz spojeva među kojima su izolirani i oni s antibakterijskim i antiviralnim djelovanjem. Ljekovitost morske vode poznata je od davnina, a prve pisane zapise o svojim zapažanjima ostavio nam je otac zapadne medicine Hipokrat, koji je primijetio da more liječi ozlijeđene ruke ribara. U 2. st. grčki liječnik i filozof Galen preporučivao je bolesnicima koji pate od dišnih problema da legnu na obalu i udišu valove koji se razbijaju o stijene.

JGL

JGL

Izvor: Promo fotografije / Autor: JGL

Zbog njezine složenosti morsku vodu nije moguće sintetski proizvesti, stoga se Aqua Maris proizvodi od najčišćega Jadranskog mora. Crpljenje se provodi daleko od ljudskih naseobina i prema strogo definiranoj proceduri. Mjesto uzimanja morske vode poslovna je tajna, ali su sam postupak crpljenja i ulazne analize morske vode provjerile i odobrile hrvatske, ali i brojne inspekcije inozemnih nadležnih tijela za lijekove i medicinske proizvode.

Jadransko more jedno je od najčišćih mora Europe (izvještaj Europske agencije za okoliš, engl. European Environmental Agency, za 2011). U odnosu na ocean, većeg je saliniteta i bogatije mineralima i mikroelementima. Godine iskustva u proizvodnji lijekova, kao i u samoj proizvodnji preparata na osnovi morske vode, omogućili su JGL-u da razvije jedinstven proizvodni proces kojim se iz vode Jadranskog mora dobivaju sterilni proizvodi, a bez zagrijavanja i sterilizacije gama-zračenjem koji bi mogli narušiti njezin integritet i ljekovitost.

Aqua Maris, najveći izvozni brend JGL-a, prepoznali su potrošači na 32 tržišta Europe i svijeta. Aqua Maris vodeći je brend u segmentu fizioloških otopina za nos u regiji CIS-a (posebice u Rusiji, Ukrajini i Kazahstanu) te u regiji jugoistočne Europe. Aqua Maris dobitnik je brojnih nagrada za kvalitetu i inovaciju, među kojima su Inpex (Pittsburgh, SAD) i Eureka (Bruxelles) te priznanja Superbrand organizacije za 2009. godinu i Best Buy za 2010. u Hrvatskoj. Kvaliteta Aqua Maris proizvoda za grlo, uho i nos potvrđena je u brojnim kliničkim istraživanjima, a potvrđuje je i 70 milijuna korisnika.

Meralys je novi brend JGL-a, inovativni sprej za odčepljivanje nosa koji brzo i učinkovito odčepljuje nos te djeluje do deset sati. Posebnost ovog preparata leži u činjenici da je lijek za odčepljivanje nosa prvi put otopljen u otopini morske vode koja podržava prirodne mehanizme čišćenja nosa. Manje važna nije i činjenica da je preparat opremljen inovativnom pumpicom koja pomoću posebnih filtara i srebra sprečava mikrobiološko zagađenje sadržaja tijekom upotrebe. Zbog toga ovaj lijek ne sadrži konzervans, što je jako značajno jer novije studije upućuju na činjenicu da konzervansi u sprejevima i kapima za nos izazivaju peckanje kod primjene te oštećuju nosnu sluznicu. Meralys tako predstavlja novu generaciju sprejeva za nos, inovativno rješenje razvojnog tima JGL-a, a uskoro će biti dostupan i na svim tržištima regije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi