OMILJENI IZBOR TRENDSETERICA

Vjerujte nam na riječ, ovo će biti najpopularnija boja kose u 2021.

23.02.2021 u 17:28

Bionic
Reading

O frizurama koje će biti popularne u 2021. pisali smo naveliko i naširoko. Svi već dobro znaju da će najtraženije biti šiške, moderna verzija fudbalerke i planetarno popularni bob koji godinama ne silazi s vrha liste najpoželjnijih frizura. No, pitanje koje nas zanima je - koja će boja biti najtraženija u narednim mjesecima?

Jedna od omiljenih boja kose za jesen 2020. je crvena. To su potvrdili i brojni beauty stručnjaci koji ne prestaju brujiti o tome koliko su crvene nijanse popularne među trendsetericama, ali i slavnim damama. Dalo se to naslutiti još prije dvije sezone kada smo ovu nijansu primijetili na zvijezdama holivudske 'A' liste poput Zendaye i Emme Stone.

'Crveni tonovi kose se svako malo vraćaju u modu, a s ovakvom bojom definitivno ćete biti u središtu pozornosti gdje god da se pojavite. Ovakva boja dodatno će vas pomladiti, naravno ukoliko se radi o pažljivo odabranoj nijansi koja laska vašem tonu kože', rekla je prije godinu i pol poznata njujorška koloristica Kitty Geller.

Hladne i plavkaste nijanse, poput višnje, burgundca i patlidžana, pristaju plavkasto-ružičastim ili maslinastim bojama tena. Tople crvene nijanse, poput bakra i crvenkasto-zlatne, idealne su pak za žućkasti ten ili onaj boje breskve i zlata.

Jedna od nijansi koje će posebno voljeti žene u 2021. je takozvana 'strawberry blonde', odnosno jagoda plava koja je, tvrde stručnjaci, jedan od vodećih trendova sezone. Radi se o posebnoj nijansi crvene koja predstavlja kombinaciju plave i narančaste, a vodeći koloristi tvrde kako ih sve više klijentica traže upravo ovu nježnu boju.

Bez obzira je li vaša crvena kosa prirodna ili obojena, Josh Wood, stručnjak za bojanje kose i osnivač tvrtke Josh Wood Color, napominje kako je kod ove boje kose važna pravilna i redovita njega.

'Uvijek preporučujem nanošenje hidratantne maske za kosu jednom ili dvaput tjedno kako bi boju očuvali živahnom. Također pripazite da kupujete šampone koji ne sadrže sulfate koji oštećuju boju', upozorava Wood.

Slavne dame koje nisu odoljele crvenoj kosi

Zendaya

Emma Roberts

Jourdan Dunn

Isla Fisher

Rihanna

Emma Stone

Phoebe Tonkin

Jessica Chastain

Eva Mendes