PRAKTIČNI ZA ODRŽAVANJE

Idealno za ovo doba: Svi žele ove neupadljive pramenove jer ne traže česte posjete frizeru

17.02.2021 u 15:19

Bionic
Reading

Globalna pandemija potaknula je mnoge trendove u modnom i beauty svijetu, ali i po pitanju njege kose jer se sad traže jednostavna rješenja koja ne zahtijevaju redovite odlaske frizeru

Otkako je koronavirus poharao svijet pa su u nekim dijelovima svijeta kao jedna od mjera suzbijanja širenja zaraza zatvoreni frizerski saloni, frizerski trendovi prilagodili su se novonastaloj situaciji.

Traže se praktične i jednostavne frizure koje ne zahtijevaju konstantne odlaske frizeru te sate i sate provedene u salonima kako bi kosa izgledala lijepo i njegovano.

  • +3
Jennifer Lopez Izvor: Profimedia / Autor: T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dakako, prirodni pramenovi postignuti popularnom tehnikom balayage, uz pomoć koje možemo 'izdržati' i gotovo pola godine bez odlaska na novi tretman jer nema uočljivog izrasta, i dalje su apsolutni must have te su i dalje najtraženiji.

Najnoviji trend koji se nastavlja na ovakve prirodne pramenove je i tzv. 'mousy' način bojanja pramenova, baš kakve nose najstajliš stanovnice Hollywooda Jennifer Lopez i Jessica Alba, čiji su suptilni, pramenovi boje meda u nekoliko prirodnih tonova predmet obožavanja brojnih fashionistica.

'Mousy' tehnika (u prijevodu neupadljivo, samozatajno) kako mu i samo ime govori fantastičan je način kako posvijetliti kosu pramenovima koji su diskretni i tek vidljivi, a kako predviđaju frizeri, riječ je o trendu koji će biti vrlo popularan u mjesecima koji su pred nama.

Prirodna je boja obogaćena suptilnim svjetlijim pramenovima bez vidljivih prijelaza i kontrasta pa je ova tehnika balayage savršena za sve koji žele što diskretniji izgled.

Kako objašnjava poznati frizer slavnih Chris Appleton, odgovoran za prelijepu kosu Jennifer Lopez i Kim Kardashian ističe kako boju treba nanositi pramen po pramen, a odlična je vijest kako je mousy stil podjednako dobar i za plavuše i brinete.

Za razliku od tehnike balayage, nježni odsjaji različitih nijansi trebali bi biti što diskretniji i oku gotovo nevidljivi.