DAVIDE RENNE

Vijest koja je šokirala modni svijet: U 46-oj godini preminuo novi dizajner Moschina

11.11.2023 u 12:14

Bionic
Reading

Samo devet dana nakon što se službeno pridružio talijanskom brendu Moschino u ulozi kreativnog direktora, dizajner Davide Renne napustio je svijet u 46- oj godini života

Talijanski modni dizajner i bivši voditelj ženske linije u Gucciju, preminuo je u petak u Milanu, devet dana nakon što je proglašen novim kreativnim direktorom Moschina. Imao je 46 godina.

Njegovu smrt potvrdio je Aeffe, grupacija u čijem se vlasništvu nalazi poznati talijanski brend. Prema brojnim izvorima, Renneov uzrok smrti navodno je srčani udar.

'Nema riječi kojima bi se opisala bol koju proživljavamo u ovom dramatičnom trenutku', stoji u izjavi za medije Massima Ferrettija, izvršnog predsjednika Aeffea.

Renneov angažman u Moschinu stigao je nakon što je ovaj kultni talijanski brend nakon deset godina u ulozi kreativnog direktora napustio američki dizaner Jeremy Scott.

‘Ovih proteklih 10 godina u Moschinu bilo je prekrasno slavlje kreativnosti i mašte. Tako sam ponosan na nasljeđe koje ostavljam iza sebe’, napomenuo je Scott u svojoj izjavi za javnost.

  • +4
Jeremy Scott Izvor: Profimedia / Autor: Kristina Bumphrey / Shutterstock Editorial / Profimedia

‘Želio bih zahvaliti Massimu Ferrettiju na časti vođenja ove kultne kuće. Također bih želio zahvaliti svim svojim obožavateljima diljem svijeta koji su slavili mene, moje kolekcije i moju viziju, jer bez vas ništa od ovoga ne bi bilo moguće’, zaključio je. ​