ČARI JEDNOSTAVNOSTI

[VIDEO] Saznajte nekoliko zgodnih načina kako napraviti dobar sendvič

12.11.2020 u 21:00

Bionic
Reading

Iako za brzi obrok trebamo samo dvije kriške kruha i nešto između njih, sendviči svejedno mogu biti vrlo kompleksni i kvalitetniji

Svatko ima svoj savršeni recept za sendvič, no to ne znači da ne postoji nekoliko zgodnih ideja koje svaki takav obrok mogu učiniti malo boljim.

Je li manje-više? Komad tosta sa jednom kriškom šunke mogao bi se nazvati sendvičem, no mogao bi se podjednako nazvati i nedovršenim obrokom. Bilo koji prilog – od majoneze do nekog povrća – vjerojatno bi dodatno poboljšao okus sendviča.

Za sjajan sendvič najvažnije je odabrati dobar kruh. Imajte na umu da su sendviči hrana koja jako loše podnosi prolazak vremena, bez obzira na zaštitu i stavljanje u frižider. Uglavnom će postati mokri i mekani.

Spoj kruha i vode nisu idealni. Zato valja izbjegavati stavljanje sastojaka koji imaju puno vode u sebi poput rajčica. To je također razlog zašto je korisno ostaviti salatu da se osuši nakon što ste je oprali prije nego je stavite u sendvič. Paprike, krastavci, narezano zelje i kriške avokada daju poseban okus sendviču, a nemaju toliko vode.

Ako kruh nema intenzivan okus, možete malo ludovati sa sastojcima koji će to onda nadoknaditi. U slučaju nekog kruha bogatog okusom možete odabrati blaže sastojke. Ako volite okus pečenog kruha, nemojte oklijevati. Toplina često pojača okuse, a malo je ljudi koji ne voli rastopljeni sir u sendviču.

Iako smo ranije rekli da u slučaju sendviča manje nije više, sad ćemo također reći da ni ogromni pretrpani sendviči nisu baš idealni. Važno je napraviti sendvič koji normalno možete zagristi, inače se radi o hrani za koju trebate vilicu i nož.

Nemojte zaboraviti ni začine. Ako nedostaju, dodajte sol i papar, a onda razmislite koji bi još začin mogao poboljšati okus sendviča.

Jedan od priloga koji je bolje izbjeći nego mu biti naklonjen je luk. Luk ima intenzivan okus koji može zagospodariti cijelim sendvičem i ne slaže se sa svim sastojcima.

Ako volite da vam nešto krcka u ustima dok jedete sendvič, a imati samo mekani kruh, slobodno dodajte neko orašasto voće ili čips.

Stavite meso i sir na dno i vrh sendviča, a umake i sastojke koji imaju više vode u centar. Vodite računa da ne pretjerate sa sastojcima ako su vam kriške kruha tanke.

To bi bilo to! Dobar tek!