SAVJETI STRUČNJAKINJE

[VIDEO] Evo kako kupaonicu jednostavno učiniti urednijom i blistavijom

27.01.2020 u 20:10

Bionic
Reading

Kad čistimo kupaonicu često se dogodi da previše pažnje i vremena posvećujemo 'najprljavijem' dijelu - wc školjki, ali postoje stvari koje zaslužuju jednaku, ako ne i veću pažnju

Nije to ništa neobično, jer slični nam se previdi događaju i s mnogim drugim prostorima i uobičajenim predmetima u kući.

Jutjuberica Melissa Maker, autorica i osnivačica servisa za čišćenje Clean My Space u Torontu, podijelila je s čitateljima Business Insider nekoliko savjeta za čišćenje kupaonice.

U nekim situacijama događaju se previdi vezani uz higijenu pribora kojega u kupaonici koristimo, a Maker otkriva i kako jednostavnim svakodnevnim ritualima možemo olakšati situaciju kad dođe red na temeljitije pospremanje.

Mnoge čaše, posudice ili kutije četkica za zube iz kupaonice, kaže Maker, mogu se redovito prati u perilici posuđa ili svakih nekoliko dana oprati deterdžentom za suđe.

Električne četkice za zube i njihovi punjači, tvrdi Maker, pravi su magneti za ljepljive i neuredne naslage pa kad nema potrebe za njihovim korištenjem četkicu treba odlagati na suhi ručnik, a sav pribor čistiti sodom bikarbonom i vodom.

I površinu radnih ploha u kupaonici također bi trebalo svakodnevno osvježiti samo krpom od mikrovlakana navlaženom vodom. Svakodnevno uklanjanje ostataka vode spriječit će nastajanje kamenca, smanjiti potrošnju sredstava za njegovo uklanjanje, a kupaonica će stalno blistati.