2. VEČER CRO A PORTERA

Veliki povratak Anice Kovač na modne piste

09.10.2009 u 22:32

Bionic
Reading

Iznimno visoka, vitka, karizmatična dama, u kožnom kaputiću stisnutom u struku, s kožnim rukavicama do pola dlana te lakiranim čizmicama, otvorila je drugu večer Cro A Portera. Bilo je već na prvi pogled jasno da se Anica Kovač, nakon godina posvećenih obitelji, na modne piste vratila u punom sjaju

Modna kuća Linea Exclusive imala je na ovogodišnjem Cro a Porteru dva asa u rukavu, s kojima će na svoje kreacije privući pozornost. Jedna je manekenka i bivša misica Anica Kovač, a druga Nikolina Pišek koja je hrabro stupala u crnoj kožnoj mini haljinici bez rukava, s koje su preko jednog bedra visile resice.

Haljine kakve za ovu jesen i zimu predlaže Linea Exclusive su seksi, od ultrakratkih do onih dugih koje se vuku po podu, najčešće u crnoj boji, uz poneki sivi i glamurozno ljubičasti komad. Česti dodaci su nabori, resice i perje te uočljivi volumen rukavi, široka ramena, kao i igra s prozirnim dijelovima haljina.

Anica, koja se za kraj revije pojavila u crnoj haljini na kojoj su leđa otvorena do stražnjice i sa seksi resicama oko struka i volanom oko vrata, za T-Portal je izjavila da uopće nije bila nervozna prije nastupa nakon godina izostanka. 'Tek kada sam krenula pistom pomislila sam 'wow koliko ljudi', no mislim da sam sve to na kraju dobro izvela', rekla je Anica Kovač.

FARE se predstavio sjajnim materijalom u sivoj, tamnoljubičastoj i crnoj boji te boji tamnijeg pudera. Bilo je tu i crno-bijelih prugica na nekoliko odjevnih komada. Zanimljiv je bio kombinezon polu-hlače polu-haljina na jedno rame, ali i mini haljine naglašenih ramena. Look su često upotpunile sive vestice s kapuljačom, ali dužine do ispod pazuha. Odvažnost su damama naglasile ženstvene aktovke koje se nose ispod ruke.

Sjajne srebrno-sive haljine na jedno volumenizirano rame, haljine različito prošivenih rukava te one do koljena i zakopčane do grla, kombinezon na jedno rame... dio su kolekcije koju predstavlja Marina design. Crne haljine na ramenima su spojene samo metalnim kopčama kakve su se našle i na trakima sašivenim na bokovima. Nabori su dio i ove kolekcije, kao i poneki svjetlucavi dodatak. Uočljiva je i igra krugovima sivih obruba na jaknama prevelikim u ramenima. Tu su i čizme iznad koljena.

Nikolina Pišek

Teo Perić za MAK je inspiraciju ovoga puta pronašao u damskim 40-ima, a kolekciju je nazvao 'Goodbye my love'. Plisirane suknjice do koljena, crna, siva, vojnički zelena i smeđa boja uz poneke zelene hulahopke te ljubičaste i ružičaste detalje dio su modne igre ovog dizajnera.

Ognjenka Antunac n
a pistu je poslala pravu crnu paradu modela u avangardnim haljinama, koje kao da su igrom nabranih spojeva na tijelu nasumce povezane u uvijek drukčiju cjelinu. Njezine su djevojke hrabre pa će nositi i široke sive ribičke čizme i rokersku jaknu na šos.
Druga modna večer završila je revijom Matije Vuice, čiji su modeli preko očiju imali kosu umjesto šminke, u znak podrške vizažistu Tomi Vrbanu koji se bori sa zloćudnom bolešću. Kreacije je nosila i Iva Balaban.

Matijine haljine uglavnom dolaze u nijansama bijele kave, pijeska i boje kože, uz poneku efektnu crnu s prozirnim dijelovima u boji kože. Česte su i ružice od istog materijala smještene na raznim mjestima na tijelu, te aplikacije ukrašene kristalićima. Prozirno je dio većine kreacija, uz igru naborima, perjem i resicama.Među prilično brojnim zvijezdama koje su pratile revije druge večeri bila je Severina, Rujana Jeger, Anja Šovagović Despot, Danijela Dvornik, Milana Vlaović, Branka Bebić, Indira, Ivana Šundov, Snježana Mehun, Sonja Kovač, a Lineine glavne manekenke Anicu i Nikolinu došle su podržati kćerkice
U subotu, na završnoj večeri, zaljubljenike u modu svojim će kreacijama na Zagrebačkom velesajmu počastitiZigman, Boris Pavlin, Luka Grubišić, XD Xenia Design, beogradska dizajnerica Tijana Pavlov te sestre Boudoir.