MODNI TRENDOVI

Već vam je dosta traperica? Ovo su najudobnije alternative hlača u kojima ćete biti od jutra do mraka

17.03.2023 u 11:34

Bionic
Reading

Traperice su temeljni modni komad bez kojeg jednostavno ne možemo, a unazad nekoliko sezona njihovu popularnost polako ugrožavaju i udobnije varijante hlača koje su prikladne za brojne prigode

Nove generacije hlača teško da išta može nadmašiti po pitanju udobnosti, a definitivno više nisu namijenjene za odmor na kauču u dnevnoj sobi ili šetnje u slobodno vrijeme već ih možete nositi i kao dio nevjerojatnih street style modnih kombinacija kojima je nemoguće naći manu.

Ukoliko je i vama dosta traperica ili ste se zasitili popularnih maxi ili pencil suknji, evo s kojim modelima ne možete pogriješiti:

mnoštvo odličnih stajlinga

Boje, printovi i nezaobilazne sunčane naočale: Pogledajte kako je danas izgledala zagrebačka špica

Pogledaj galeriju

Jogger hlače

Trendi jogger hlače su naravno prvi model koji nam padne na pamet kada pomislimo na udobne modele za nošenje kod kuće. Nije iznenađujuće, jer što je udobnije od joggerica? Fantastična su opcija i za ljubitelje sportskih stajlinga, a odlično izgledaju i kad ih kombinirate sa sakoima i chic modnim dodacima poput cool torbice i sandala kako to s puno stila radi Viky Rader. I naravno, nezaobilazan su dio modernih outfita za putovanja - s jednostavnim joggericama neutralnih boja jednostavno ne možete pogriješiti baš kako to s puno stila radi influencerica Leonie Hanne.

Donji dio trenirke

Zar joggerice i donji dio trenirke nisu jedno te isto? Pogrešno! Premda se ovi nazivi često koriste kao sinonimi, dva se modela razlikuju jedan od drugoga. Dok joggerice obično dolaze s manžetama na gležnjevima, donji dijelovi trenirke mogu se prepoznati po ravnim krajevima nogavica. No kad se radi o udobnosti i praktičnosti imaju puno toga sličnoga. Ne znate kako ih kombinirati? Influcencerica Camila Coelho svoj donji dio trenirke, uključujući tenisice nadogradila je elegantnim crnim vunenim kaputom, visokokvalitetnom dizajnerskom torbom preko ramena i zanimljivim sunčanim naočalama.

Lepršave hlače s prorezom

Lepršavi modeli iznimno su chic i laskavi i najčešće imaju visok struk, a osobito dobro izgledaju varijante od trapera. No, lepršave hlače od elastičnih materijala vrlo su udobne i rezultiraju prekrasnom siluetom. Osim toga, ovaj model nije samo vaš najbolji saveznik za lagane svakodnevne lookove već i za večernje prigode. Bilo da se radi o tenisicama ili štiklama za ultimativni glam stil sjajna je stvar da ih sve možete nositi i uz lepršave hlače. Također, što se izbora topa tiče, dopušteno je gotovo sve. Modna ikona Caro Daur, na primjer, odlučila se za trendi gornji dio šala sa šarenim printom i špicaste cipele u jarko ružičastoj boji uz svoje crne hlače s prorezom. Tako jednostavno i chic!

Široke hlače

Palazzo hlače, culottes hlače, 'tatine hlače' ili hlače uredskog tipa - udobne, široke hlače trenutno dominiraju gradskim ulicama i vrlo su svestrane. Odlična su opcija za sve one koji ne vole neugodan osjećaj stiskanja oko nogu i istovremeno djeluju nonšalantno. Većina je ovakvih modela iznimno svestrana i mogu se nositi na različite načine. Npr. lepršave hlače također su fantastičan izbor i za poslovne stajlinge. Dodatni savjet: Ako imate široke nogavice, trebali biste nositi top koji ističe vaš struk. Možda vas nadahne stajling manekenke Stefanie Giesinger, koja nositi hlače širokih nogavica s pripadajućim sakoom uz široki remen oko struka i što osigura pravi power look. Ništa manje uspješan nije ni stajling Tamu McPherson koja hlače širokog kroja u jarkoj boji stilizira s lila bluzom sa satenskim sjajem.

Tajice

Mnogi su još uvijek u dvojbi oko toga jesu li skinny modeli još uvijek aktualni ili ne. Ako ih još uvijek rado nosite, najbolja opcija su ipak tajice jer su super udobne. Premda su i tajice prilično prilagodljive, trebali biste biti oprezni pri osmišljavanju modnih kombinacija kako vaše modne kombinacije ne bi izgledale ni kao odjeća za teretanu ni kao odjeća za dom. Sportski grudnjak ili crop džemper s tajicama? Ne nužno. Umjesto toga, nosite ih s jednostavnim modnim komadima i dodacima koji zrače elegancijom (poput crnog sakoa i čipkanog bralette grudnjaka) ili edgy komadima koji daju prikladan kontrast (poput robusnih čizama). U svakom slučaju, influencerica Milena Karl točno zna kako svoje obične crne tajice nositi na totalno moderan način.

Baggy & 'boyfriend' modeli

Traper je tkanina koja zbog svoje posebne robusnosti ima onaj casual izgled koji toliko cijenimo, no nažalost, mnogi modeli traperica nisu baš udobni. Ipak, dosta modela uklapa se i u trenutačni Y2K trend, baggy i boyfriend traperice. Udobni modeli traperica impresioniraju svojim jedinstvenim cool izgledom koji uvelike karakterizira XL kroj. Što se tiče boja i detalja, dolaze u raznim varijantama. Trenutačno su posebno traženi modeli od trendi tamnog trapera i varijante od trapera upadljivih, svijetlih boja na tragu onih iz 2000-ih, kakve voli skandi influencerica Pernille Teisbaek. Njezini stajlinzi mogu se ležerno stilizirati i uz udobnu jaknu, pletenu kapu i uggsice, ili zašto da ne - u kombinaciji s metalic potpeticama s detaljima mašnica, naušnice u obliku srca i pleteni pulover. Zvuči sjajno zar ne?

Tzv. padobranske hlače

Govoreći o Y2K, tzv. padobranske hlače također se mogu veseliti povratku i slavljene su zbog svog ležernog stila. Padobranske hlače izrađene su od najlona ili sličnih tkanina koje podsjećaju na padobran i iznimno su udobne jer imate dojam kao da nemate ništa na koži. Budući da ove hlače zbog svoje prozračnog dizajna imaju dovoljno volumena, gornji dio neka bude pripijen baš kako to nosi Karin Teigl. Želite li izgledu dati elegantnu vibru, preporučamo ženstvene topove, bluze ili cipele na petu.

Bermude

Hlače duljine do koljena ponovno su vrlo popularne već nekoliko sezona i nude pregršt genijalnih opcija za stajlinge koji mogu biti i ležerni i chic. Široki modeli hlača od materijala poput pamuka, lana, viskoze i sličnih idealan su ljetni spoj. Mogu biti stilizirane kao ženstvene, razigrane, ležerne ili za ured. Svestrane i cool zasigurno će vam dobro doći za neodoljive chic stajlinge.

Biciklističke hlačice

Ove udobne ljetne hlače također potječu iz sportskog miljea. Biciklističke hlačice stoga se smatraju funkcionalnim modnim trendom koji je vrlo popularan ljeti. Elastične, kratke hlače omogućuju maksimalnu slobodu kretanja, a za moderne stajlinge preporučamo da pri oblikovanju odaberete preveliki gornji dio, kao što je XL blejzer s npr. remenom u struku, mušku košulju ili hoodie majicu. Također možete pustiti svoju kreativnost i smisao za modu na volju pri odabiru cipela. Influencerica Marina The Moss primjerice kombinira svoje crne biciklističke hlače s kratkim kardiganom. Dodajte Balenciaga torbu, tamne nijanse i klasične Nike Airforce u bijeloj boji i dobit ćete uzbudljivu svakodnevnu kombinaciju sa sportskim prizvukom. Udobno i chic!