ogoljen izgled

Hrabar potez: Ida Prester u emisiji uživo pokazala lice bez šminke i poslala važnu poruku

16.03.2023 u 20:24

Bionic
Reading

Svestrana glazbenica Ida Prester gostovala je u emisiji 'Kod nas doma' na HRT-u. A njezino pojavljivanje privuklo je pažnju jednim značajnim detaljem – Ida se pojavila bez trunke šminke na licu i odaslala važnu poruku

Gostujući u emisiji 'Kod nas doma' Ida Prester odvažila se na hrabar korak – u studio je došla potpuno nenašminkana i tako svojim primjerom dala svoj prilog temi 'teror ispeglane ljepote', koja je ujedno bila tema razgovora današnje emisije. Na nagovor voditelja, Ide se pojavila bez šminke, a povod su bile njezine dvije fotografije objavljene na Instagramu.

Ida je na početku otkrila kako se osjeća bez šminke, i to na televiziji. ‘Osjećam se malo golo, moram priznati. Ispričavam se gledateljima i upozoravam kamermana da ne radi krupne kadrove,' rekla šaljivo u svom stilu popularna pjevačica.

'Imam više od 40 godina i bez šminke sam stvarno. Fora mi je eksperiment, da se sama igram sa svojim egom jer ja stvarno volim šminku. Nije da ja to odbacujem, volim i modu, sve je to nekakva vještina i umjetnost, ali ne treba čovjek bit ovisan ni o čemu. Pa evo ako je ovo prilika da maske padnu, evo pale su maske. Ovo sam ja, nemojte zamjerit,' dodala je voditeljica i pjevačica.

Naime, Ida je prije nekoliko dana na svom Instagram profilu objavila dvije fotografije – jednu, neuređenu, a drugu koja pokazuje kako izgleda s filterima. Fotografiju je uredila njena prijateljica, a Ida nije očekivala da će ta objava podići toliko prašine.

'To je bio jedan Instagram post, ja sam došla u kafić i sjela s prijateljicom koja je rekla: 'Ti nikad ne koristiš te filtere, daj da ti malo pokažem kako bi ti zapravo mogla izgledati na društvenim mrežama'. Ona mi je napravila tu ženu koju ja ne mogu prepoznati,' rekla je u Ida u emisiji dodajući kako se iznenadila kada je vidjela svoju fotografiju u medijima.

'Biti lijep je kod žena stvarno presudno. Od malih nogu osjećamo strašan pritisak i teror vječne ljepote. Danas je to zapravo jako tužno, kad sam vidjela taj lik sebe, to je ta 'unificirana mačka' kako izgleda svaka druga. To je jedan stereotip. Svaka forma autentičnosti danas nije na cijeni. Zbog toga mi je jako žao jer užasno puno energije gubimo na to. Umjesto da razmišljamo o tome kako da mi same budemo sretnije, da radimo na nekim znanjima i vještinama, da se pregledavamo, zdravlje da nam je u fokusu, mi gubimo vrijeme na vječito nezadovoljstvo,' zaključila je Ida.

večer uz KOZMETIKU

Poznate dame potvrdile: Crna boja je kraljica noćnih izlazaka

Pogledaj galeriju