ČEST PROBLEM

Vaša omiljena bijela odjeća izgubila je svoju nekadašnju boju? Evo što možete napraviti

02.04.2022 u 20:42

Bionic
Reading

Održavanje rublja blistavo bijelim nije jednostavan zadatak jer vremenom bijela boja gubi svoju boju i postaje sivkasta ili pak žućkasta

Kako bi vaša bijela odjeća bila što dulje besprijekorna, osim dobrog poznatog pravila da se nikad ne pere sa šarenim komadima ili u drugim nijansama, važno je i da se ovim komadima posveti više pozornosti pri pranju.

Osim toga, potrudite se da svaku mrlju odmah isperete jer je to najbolji način da je što prije vratite u prvobitno stanje.

Ako ste primijetili da i vaša omiljena bijela majica ili košulja više nisu blistavo bijele, postoji nekoliko rješenja koja ne uključuju izbjeljivače koji su često riskantni i mogu čak naštetiti vlaknima tkanine.

Kako biste omiljenim bijelim komadima vratili onu prvobitnu bjelinu, ovdje pomaže alkoholni ocat.

U mjericu za tekući deterdžent stavite malo octa stavite ga u bubanj zajedno s rubljem i uključite perilicu na program za bijelo rublje. Ovo će pomoći ukloniti vidljive mrlje od znoja ili dezodoransa, a ako se borite s tvrdokornim mrljama odjeću natopite u vrućoj vodi i dodajte pola čaše octa, ostavite prvo nekoliko sati u toj otopini, a potom sve operite u perilici.

Odlično sredstvo je i limunska kiselina koja je prirodni sastojak koji omogućuje izbjeljivanje i posvjetljivanje tkanine. Kako to funkcionira? Dodajte 1/4 ili pola šalice limunovog soka u posudu perilice rublja i to zajedno s deterdžentom kako biste uklonili žute i sive mrlje. Ovaj način pranja ima jedan dodatni plus, a to je osvježavajući miris limuna.