OVO NE SMIJETE ZABORAVITI

Kod čišćenja kupaonice ovoga se tek rijetki sjete: Kako brzo i efikasno očistiti glavu tuša

30.03.2022 u 17:16

Bionic
Reading

Čišćenje kupaonice redovno je na vašem rasporedu, no nekih se dijelova, priznajte, nikada ne sjetite. Među one koje uvijek zaboravljamo dobro i temeljito oprati zasigurno spada i glava tuša, koju se tako rijetko sjetimo skinuti i dobro oprati, no, uz ovih par trikova shvatiti ćete da to uopće nije neka nauka

Čista kupaonica itekako govori o nama, ali je i znak da pazimo na vlastito zdravlje i na higijenu. Već nam je ušlo u rutinu pranje wc-a, a potom i lavaboa, bidea, kade ili tuš kade. Ipak, postoji jedna stvar na koju baš uvijek zaboravimo i koju se sjetimo dobro oprati tek u slučaju da zbog kamenca više protok vode ne ide kako bi trebao.

Riječ je naravno o glavi za tuš, koja se, zbog česte upotrebe, može itekako začepiti nakupljenim naslagama tijekom višegodišnjeg protjecanja vode kroz nju, a može se čak razviti plijesan ili pak neugodne bakterije.

Stoga, vrijeme je da se uhvatite ukoštac s njom i u nekoliko je koraka dobro očistite. Ukoliko živite u području gdje voda tvrda, s time se susrećete redovito zbog nakupljanja kamenca, no oni koji nemaju taj problem, vjerojatno nikada nisu rastavili i dobro oprali glavu tuša.

Uzmite vrećicu za zamrzavanje i napunite je djelomično alkoholnim octom. Dobro pazite da ne prepunite vrećicu jer će u suprotnom, kada stavite glavu tuša, sve iscuriti van. Ubacite glavu tuša u vrećicu da ju ocat u potpunosti prekrije, pa ukoliko ste ulili premalo, sada je pravi trenutak da dolijete.

Kako očistiti glavu tuša Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Zavežite vrećicu oko 'vrata' glave tuša i dobro provjerite jeste li dobro sve učvrstili. Ostavite da tako stoji nekoliko sati, a ukoliko je uistinu prljava, neka odstoji preko noći. Važno je napomenuti da ukoliko je glava tuša napravljena od mjeda, zlata ili nikla, izvadite je iz octa nakon 30 minuta, jer u suprotnom može oštetiti završni sloj.

Kada ste sigurni da se glava dobro natopila, otvorite vrećicu i izlijte ocat u odvod tuša, a potom pustite da barem minutu vruća voda curi kroz glavu tuša kako bi izbacila ostatke koji su se zaglavili. Sada možete uzeti staru četkicu za zube i istrljati ukoliko su negdje ostale nakupine, osobito na području oko rupica iz kojih izlazi voda.

Ponovno otvorite vruću vodu kako biste isprali ostatke, a postupak ponavljajte sve dok više ne vidite mineralne naslage. Na kraju glavu tuša ispolirajte nekom mekom krpicom kako bi izgledala kao nova.