Otkrijte DermEden

Uzroci preuranjenog starenja kože i kako ih spriječiti?

15.06.2021 u 12:19

Bionic
Reading

Dermatologija u službi ljepote i kontrola utjecaja sunca zapisani su u genima laboratorija DermEden

Starenje kože je biološki proces, genetski determiniran i potaknut ponašanjem pojedinca te mnogim vanjskim čimbenicima. Opće je poznato kako je među štetnim utjecajima okoline koji dovode do ubrzanog starenja kože najopasnije upravo fotostarenje. Procjenjuje se da je 80 do 90% starenja kože uzrokovano izlaganjem vidljivoj svjetlosti i UV zrakama, a šteta koju uzrokuje često nije vidljiva golim okom.

Što to zapravo znači za nas i našu kožu? Kako starimo, ciklus obnavljanja stanica kože usporava se, a učinci sunčevog zračenja ubrzavaju proces starenja. Prvi znakovi manifestiraju se kroz suhu kožu i dehidraciju što dovodi do izraženijih bora, nepravilnosti, pigmentacije i gubitka čvrstoće. Iako svatko od nas slijedi vlastitu njegu lica i beauty korake, često nedostaje važan dio slagalice, a to je spoznaja da je svakodnevno pasivno izlaganje suncu veći štetnik od onog proaktivnog izlaganja. Francuski dermatolog Dr.Bachot, vođen spoznajom kako koža mora biti učinkovito zaštićena 365 dana u godini, svojim je pacijenticama sustavno savjetovao da svakodnevno nanose dnevnu kremu u kombinaciji s kremom protiv starenja uz zaštitu od sunca. Uzevši u obzir proračun za tri različita proizvoda, vrijeme i mogućnost nekompatibilnosti kombiniranih proizvoda, rađa se ideja za formuliranjem jedinstvenih protokola njege koje će objediniti sve navedeno.

Priča započinje 2008. godine stvaranjem prvog dermokozmetičkog brenda posebno posvećenog prevenciji negativnih posljedica svakodnevnog sunčevog zračenja za kožu – DermEden. Osnovan kao rezultat partnerstva dvojice bivših suradnika iz jedne od najvećih europskih kozmetičkih grupacija, Dr.Bachota – dermatologa specijaliziranog za anti-age i M.Hakim Hashemia – nekadašnjeg menadžera izvoza dermokozmetičkog sektora iste grupacije. Oboje potaknuti svojim dugogodišnjim radnim iskustvom i putovanjima po cijelom svijetu razvili su jedinstven koncept i ekskluzivnu liniju proizvoda namijenjenu rješavanju svih problema kože vezanih za fotostarenje i štetne utjecaje svakodnevnog UV zračenja.

Brend DermEden podrijetlo svog imena duguje kombinaciji riječi Dermatology, s naglaskom na medicinsku stručnost i Eden koja evocira obećanje na obnovljenu harmoniju kože. Brzo prepoznata od strane farmaceuta, dermatologa i estetskih liječnika ova dermatološka linija jedinstvenim konceptom dnevne njege bavi se prevencijom negativnih posljedica UVA i UVB zraka na kožu, dok noćni protokol njeguje kožu kroz efikasnu kombinaciju moćnih sastojaka. DermEden proizvodi su dizajnirani, razvijeni i proizvedeni u Francuskoj poštujući stroge europske propise o kozmetici i ISO certifikate. Od svojih samih početaka, cilj im je razviti proizvode prema sigurnim vrijednostima medicine i znanosti uz dodatnu vrijednost primarne funkcije za pojednostavljanje svakodnevne beauty rutine, istovremeno čuvajući, liječeći i obnavljajući ljepotu kože.

Razvoj DermEden asortimana temelji se na geografskom proučavanju kože na onu koja je najviše izložena zračenju i onu manje izloženu. Dugogodišnja istraživanja dovela su do jedinstvene formulacije posebnih proizvoda za prevenciju fotostarenja, pogodnih za sve geografske regije. DermEden postaje francuski klasik koji naglasak stavlja na inovaciju i visoku koncentraciju dokazano učinkovitih aktivnih sastojaka u jedinstvenim formulama, a modernost brenda i privlačnost korisnicima koji svakodnevno traže učinkovita i funkcionalna rješenje, brendu do danas osiguravaju distribuciju u više od 20 zemalja širom svijeta. U Hrvatskoj, ovaj niche brend možemo pronaći na policama Opposite beauty storea te u odabranim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama. U ponudi nailazimo čistače za kožu, dnevni i noćni te specifični protokol od kojeg se posebno ističe DD krema kao DermEden best seller. Riječ je o univerzalnoj DD kremi sa SPF 50+, koja osigurava UV zaštitu, istovremeno pružajući blagodati vitamina D. Inovativni spoj nalik vitaminu D, aktivira i povećava broj receptora te tako nadoknađuje nedostatak vitamina sunca. Kao hidratantna krema protiv starenja s UV zaštitom, univerzalna formula, dizajnirana posebno za poštivanje prirode svih tipova kože, zahvaljujući hijaluronskoj i diojskoj kiselini istovremeno smanjuje vidljive znakove starenja i pigmentacijske mrlje, dok se obojeni pigmenti prilagođavaju tenu za potpunu blistavost i ujednačavanje.

Iako neophodna, sunčeva svjetlost uslijed neadekvatnog izlaganja kože stvorit će efekte koji se golim okom neće primijetiti. Prvi čimbenici starenja kože vidljivo se otkrivaju kako godine prolaze, a zahvaljujući ovakvim inovativnim proizvodima našoj koži omogućena je obrana prirodnih resursa kako bismo dugoročno sačuvali njezin kapital ljepote.