RECEPT KOJI MORATE PROBATI
Uz pomoć ovog trika vaši će prženi krumpirići biti savršeno hrskavi, a neće upiti ni previše ulja

Izvor: Profimedia / Autor: Oksana Bratanova / Alamy / Alamy / Profimedia
Sastojci (za 4-6 serviranja)
- 1 kg krumpira
- 1,5 l suncokretovog ulja
- 1 glavica češnjaka (neoguljeni češnjevi)
- 8 grančica svježe majčine dušice, ružmarina i kadulje
- krupna sol
-
SLANA KUHARICA
Čak i oni koji nisu ljubitelji cvjetače ostat će oduševljeni ovim receptom koji će s lakoćom pripremiti i početnici u kuhinji
-
SUPER ZDRAVA NAMIRNICA
Tri jednostavna i jeftina recepta s kupusom, kao stvorena za ove hladne dane
-
JESENSKA POSLASTICA
Tava, mikrovalna, roštilj ili pećnica? Ako i vas muči kako pravilno pripremiti kestene donosimo detaljne upute
Priprema
1. Odrežite krajeve sa svakog krumpira (ali nemojte ga guliti) tako da može uspravno stajati, a zatim ga narežite na kriške debljine 1 cm. Potom svaku krišku izrežite na prutiće debljine 1 cm. Prebacite krumpiriće na suhu kuhinjsku krpu.
2. Ulje ulijte u široku, tešku tavu promjera cca. 28 cm i na hladno ulje dodajte krumpiriće. Da, dobro ste pročitali - na hladno ulje! Zatim ugrijte tavu kako bi se krumpirići počeli krčkati u ulju.
3. Nastavite pržiti krumpiriće, bez miješanja, još 15 minuta. Ako se ulje previše zagrije ili ulje previše frca na sve strane, malo smanjite vatru i držite sve vrijeme oči na krumpirićima (Nakon što temperatura ulja dosegne 160 °C, smanjite temperaturu i držite krumpire na temperaturi između 150–160 °C)).
4. Sada možete pažljivo promiješati krumpiriće, pomaknuvši na vrh one koji su se zalijepili za dno tave. Dodajte neočišćene češnje češnjaka u ulje i ponovno pažljivo promiješajte krumpiriće te ih pržite još 5-10 minuta. Pripazite da ne zagore. Prije nego ih skinete s vatre, probajte jedan da vidite je li kuhan iznutra i budite brzi jer lijepa zlatna boja se u minuti može pretvoriti u tamno smeđu, a to ne želite.
5. Kada lagano porumene dodajte začine, a nakon minutu izvadite krumpiriće na pladanj prekriven dvostrukim slojem papirnatih ručnika koji će upiti ulje. Nakon što se apsorbira višak ulja, krumiriće prebacite u zdjelu ili škartoc i začinite solju te poslužite dok su još topli.
U slast!

Izvor: Profimedia / Autor: ALP AKSOY / Alamy / Alamy / Profimedia
- hrana
- recept
- namirnice
- RECEPTI
- krumpir
- pomfrit
- jela
- prženi krumpirići
- slana jela
- prilog
- pommes frites