NOVA KUHARICA

Uz ove recepte kuhanje je lakše

27.11.2013 u 12:26

Bionic
Reading

Suzy Josipović Redžepagić, autorica kuharice 'Mama zna', koju je veliki gastronom Radovan Marčić ocijenio pravom kulinarskom enciklopedijom, a pohvalili su je i profesionalni kuhari i gastronomi poput Ane Ugarković i Veljka Barbierija, sada je izdala svoju novu knjigu 'Mojih 50 najdražih slanih jela'

Nakon prave kuharice s čak 500 recepata i skoro toliko stranica, u kojoj možete naći i bazne recepte poput onog za pire krumpir, ali i prave domaće i regionalne - bosanske, talijanske i francuske specijalitete te brojne kulinarske savjete - Suzy je napisala novu kuharicu dostupnu svima. Posebnost Suzynog kuhanja je to što upotrebljava namirnice koje svi imamo kod kuće, namirnice koje možemo kupiti u prvom dućanu, što kuhanju pristupa jednostavno i tradicionalno, a opet moderno i brzo, što su sva njezina jela brzo gotova, što hrana koju skuhamo prema njezinim receptima na kraju izgleda točno kao na slikama koje je sama slikala i što kuhanje kod nje ima samo jednu svrhu - da se svi njezini ukućani i gosti fino napapaju. Suzy za sebe voli reći da nije profesionalna kuharica, nego samo mama – koja uz sav posao koji svakodnevno obavlja, kao uostalom i mnoge druge žene, kuha svaki dan i istinski gušta u tome. Svoju ljubav najmilijima iskazuje i hranom. Kuha svakodnevna jela, nije masterchef kojemu je najvažnije da ukrasi tanjur, već da skuha toplo, ukusno, zdravo i fino jelo za svoje najbliže.


Ova kuharica, po cijeni od 29,90 kuna, može se kupiti na svim kioscima diljem Lijepe Naše, a idealan je poklon za čizmicu ili pod bor. U njoj ćete pronaći 50 pravih, zimskih, domaćih recepata za koje vam nije potrebno posebno kulinarsko iskustvo da biste napravili savršen božićni ili novogodišnji ručak. Domaće juhe, tatarski biftek, pjenica od bakalara, domaći uštipci i kukuruzni muffini samo su početak ove kuharice. U nastavku ćete pronaći i recepte za zanimljive, brze i jednostavne pite, musaku, burek, krumpirušu, zeljanicu, ali i lazanje i sarmu.

Tu su i zanimljiva jesensko/zimska rižota s gljivama, piletinom, škampima i povrćem, raznorazne tjestenine poput carbonare i zapečenih canellona, a naći ćete i recept Suzyne bake Anđele za krpice s krumpirom. Kakva bi to zima bila bez čorbi i ćušpajza, pa tako Suzy sa svojim čitateljima dijeli recepte za varivo od kelja, teleću čorbu s krumpirom, pileći paprikaš te grah varivo s neizostavnim špekom i kobasicama gotov za samo pola sata. Naravno, tu su i glavni recepti s mesom i ribom pa će svi koji za blagdane guštaju u bakalaru ili pak purici s mlincima doći na svoje, jer se i to, kao i recept za pečenu teleću koljenicu, faširane šnicle te brzu pašticadu, nalazi u ovoj odličnoj kuharici.

'Izabrala sam 50 jela koja najčešće kuham i koja moji ukućani najviše vole. Jela su tradicionalna, recepti provjereni, mamini i bakini, i - što je najvažnije - jednostavni i brzo gotovi. Danas je nama ženama svaka minuta dragocjena - poanta je skuhati brzo, a ukusno i fino!', kaže Suzy.