ASTRO INFO

Uštap i pomrčina Mjeseca u Vodenjaku donose eksplozivnu energiju

27.07.2018 u 06:43

Bionic
Reading

U petak 27. srpnja u 22 sata i 20 minuta javlja se pun Mjesec na četiri stupnja Vodenjaka. Mjesec će ujedno biti pomračen jer će Zemlja zastrti Sunce, koje se nalazi u opoziciji na četiri stupnja Lava. Ovo će biti najduža lunarna pomrčina u dosadašnjem tijeku 21. stoljeća jer će trajati sat i 23 minute

Pomrčina Mjeseca ima jednako astrološko značenje kao i običan pun Mjesec, samo što joj je utjecaj intenzivniji. Povrh toga, snaga ove pomrčine bit će uvećana zbog napetog odnosa s Marsom i Uranom. Naglost i agresija ovih dvaju planeta mogle bi navesti neopreznije među vama na destruktivne poteze.

Budući da su energije sada vrlo napete, budite suzdržani, nemojte prigovarati ni načinjati teške teme. Očekujte pomak u nekom od prisnih odnosa i dolazak nečeg skrivenog na vidjelo. Ako uočite problem, pričekajte s njegovim rješavanjem ili ga barem nemojte stavljati na sva zvona.

Čuvajte tajne i vrijednosti, pazite s alatima, vozilima i energentima i potrudite se nikome ne zamjeriti.

Netko koga podcjenjujete pokazat će se utjecajnijim nego što izgleda. Sve će se navedeno najviše odnositi na rođene u prvih deset dana Lava, Bika, Škorpiona i Vodenjaka, a u manjoj mjeri na ostatak zodijaka.

Crvenkasti 'mikro Mjesec'

Ova lunarna faza ima vizualnu komponentu koja nema veze s astrologijom. Kad mislimo na pun Mjesec, na pamet nam pada velika blistava kamena lopta na nebu. Međutim, ovaj će pun Mjesec izgledati manje nego inače jer je trenutno najudaljeniji od Zemlje.

Današnji je 'mikro Mjesec' suprotan fenomenu 'super Mjeseca', koji se događa kad nam je naš nebeski suputnik najbliže.

Ovih će dana Mjesec biti za 15 posto manji nego kad je u super-fazi, a bit će i tamniji i crvenkastiji nego inače zbog svjetlosne međuigre Zemlje i Sunca. Kad je Mjesec daleko od Zemlje, i plime su oskudnije nego inače, no razlika je zanemariva - samo nekoliko centimetara.