PAMPERS ZA MALE BORCE

Uspješno završena humanitarna akcija 'Palčić gore'

25.02.2015 u 07:00

Bionic
Reading

U sklopu humanitarnog projekta u organizaciji Pampersa i dm-a, tijekom studenog i prosinca,za svaki kupljeni paket pelena Pampers Premium Care u dm-u Pampers je odvojio 10 kuna za akciju 'Palčić gore'. Na taj način sakupljeno je 112.640 kuna, a tim su sredstvima neonatološki odjeli diljem zemlje opremljeni s više od 2.500 paketa pelena Pampers Premium Care veličine 0 namijenjenih prerano rođenim bebama

Naime, svake se godine u Hrvatskoj prije vremena rađa oko 2.000 mališana kojima je potrebna intenzivna liječnička skrb kako bi preživjeli i izbjegli zdravstvene probleme u budućnosti. Stanje na odjelima neonatologije u zemlji zahtjeva dodatna ulaganja, a liječnici upozoravaju na nedostatak opreme koja bi njihov rad podigla na višu razinu.

Donacija je simbolično predana u Kliničkoj bolnici 'Sveti Duh u Zagrebu, a bit će dostavljena i u druge bolnice. U ime tvrtke P&G predale su je Antonija Svirčić, Customer & Channel Marketing Manager, i Ivana Jednačak, Customer Team Leader, te Maja Bogdanović, asortiman menađžer tvrtke dm Antonija Svirčić je tom prigodom istaknula: 'Akcija je nastala u skladu s Pampersovom filozofijom brige o djeci te nastojanjima da P&G kao društveno odgovorna tvrtka sudjeluje u humanitarnim akcijama u zajednici u kojoj djeluje. Donacija je nastavak ciklusa započetog prošle godine kad je Pampers Općoj bolnici Josip Benčić u Slavonskom Brodu donirao inkubator, a zasigurno nećemo stati na ovome'.

'Pampers i dm ovom su akcijom htjeli svratiti pozornost na više od 5% beba u Republici Hrvatskoj koliko ih se svake godine prijevremeno rađa. Osim donacijom, Pampers svojim istraživanjima i naprednom tehnologijom koja je utkana u proizvode nastavlja predano pomagati prerano rođenim bebama i njihovim roditeljima da prebrode to razdoblje u svojim životima', dodala je Ivana Jednačak iz P&G-a. 'Ovim putem htjeli bismo zahvaliti svim kupcima dm-a koji su sudjelovali u projektu i na taj način pružili potporu prijevremeno rođenoj djeci i njihovim obiteljima te pomogli u podizanju svijesti o problemima i posljedicama s kojima se oni susreću', naglasila je Maja Bogdanović.

Predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi 'Palčići' Željka Vučko, izrazila je nadu kako će ova donacija omogućiti sretan početak života svim 'palčićima' koji dođu na svijet, dok se vodstvo bolnice zahvalilo na vrijednoj donaciji koja će uvelike pomoći u njihovoj svakodnevnoj borbi spašavanja života malih boraca jer kvalitetne pelene nisu samo sredstvo za njegu, već značajno utječu i na njihov razvoj.