uživanje u omiljenoj aktivnosti

Uređivanje 'gaming zone' za stolni tenis: dizajnirajte vrhunsku sobu za igru

31.07.2023 u 09:59

Bionic
Reading

Nekoliko je stvari o kojima trebate voditi računa ako planirate urediti prostor za stolni tenis. Veličina slobodnog prostora igra najveću ulogu, a ne smijete zanemariti niti visinu stropa. Koje su ostale stavke, provjerite u nastavku teksta

Ako želite kupiti stol za stolni tenis i postaviti ga u zasebnoj sobi, ne zaboravite uzeti u obzir par glavnih čimbenika kako biste sa svojom obitelji i prijateljima neometano mogli uživati u omiljenoj aktivnosti.

Odredite veličinu slobodnog prostora

Izmjerite slobodnu površinu sobe ili prostorije u kojoj planirate postaviti stol za stolni tenis. Provjerite imate li dovoljno prostora za stol, za igrače te za kretanje oko stola. U idealnom slučaju, trebali biste imati najmanje 15 kvadrata, odnosno kad bi vam prostorija bila 5x3 m, to bi bilo idealno. Standardne dimenzije stola za stolni tenis su cca 2.7 m dužine te 1,5 m širine. Kada ovim dimenzijama dodamo još 1-1,5 m sa svake strane, to je taman površina od 15 kvadrata.

Što je s visinom stropa?

Faktor o kojem mnogi ljudi ne razmišljaju kada odluče kupiti stol za stolni tenis je visina stropa. Niski strop itekako može otežati pa čak i onemogućiti igru. Stručnjaci preporučuju da bi visina stropa trebala biti barem 2,75 m. Općenito, govoreći, što je strop viši, to je bolje za igru. Pripazite na postavljanje svjetala. Razmislite o tome da umjesto da ih postavite iznad stola, postavite ih sa strane, no vodite računa o tome da vam ne smeta svjetlo.

Ne zaboravite na stabilne i tvrde podove

Kod uređivanja prostorije u kojoj ćete igrati stolni tenis podovi bi trebali biti tvrdi; to može biti betonski pod, parket ili pločice. Savjetujemo vam da ne stavljate tepih niti drugu neravnu površinu jer može utjecati na kretanje igrača.

Osvjetljenje također igra veliku ulogu

Dobro osvjetljenje bitno je za vidljivost tijekom igre. Ugradite jaka svjetla koja ravnomjerno bacaju snop svjetla. Pripazite na to da ne sjene nisu vidljive na površini stola.

Svijetla VS tamna boja zidova

Iako je boja zidova važna ako je riječ o profesionalnim stolnoteniskim turnirima, kod kuće to nije toliko bitno. Međutim, sigurno je da ćete lopticu vidjeti bolje ako su zidovi tamniji. No u slučaju bijelih zidova, jednostavno uzmite narančastu ili zelenu lopticu za optimalan kontrast.