(G)ASTROLOGIJA

Znate li možda ove četiri najveće horoskopske izjelice?

12.12.2020 u 08:02

Bionic
Reading

Blagdansko razdoblje po mnogočemu je najljepše doba godine. Božićni ukrasi, drvca i pokloni uljepšavaju nam svakodnevicu, a obilje ukusnih jela stavlja samodisciplinu na kušnju

Upravo sada većina horoskopskih izjelica dolazi na svoje jer si mogu dati oduška prije no što 2. siječnja započnu dijetu. Doznajte spadate li i vi u znakove koji najviše uživaju u hrani.

Bik

Prvi na ovoj ljestvici ne može biti nitko drugi osim Bika, koji je podigao uživanje u hrani na razinu umjetnosti. Za njih obrok nikada nije samo zadovoljavanje gladi, već sinestezija okusa, mirisa i izgleda. Ako su u mogućnosti, opskrbit će se samo vrhunskim namirnicama koje će goditi njihovom istančanom nepcu. Više uživaju u jelima koje dobro poznaju, nego u isprobavanju novih recepata. U svemu igraju na sigurno, pa tako u prehrani, no trebali bi se više otvoriti prema drugim, manje poznatim svjetskim kuhinjama i dati si priliku otkriti nove slasti.

  • +3
Kim Kardashian je Vaga, rođena 21. listopada 1980. Izvor: EPA / Autor: NINA PROMMER

Vaga

Brza prehrambena zadovoljstva preča su im od dugoročnih koristi, a bolne lekcije ne uče ih ničemu. Oči su im gladnije od želuca pa jedu što, koliko i kada požele. Najjače ih golicaju estetski vrhunski priređena jela, a skupocjeno posuđe, pribor i interijer blagovaonice dižu im apetit do nebesa. Navika hranjenja noću oduzima im puno živaca tjerajući ih na dijete čiji će rezultati trajati vrlo kratko. Osobito su slabe na slatkiše pa ne mogu zamisliti dan bez čokolade, kolača, torte i frapea.

Strijelac

Uživanje u ukusnom zalogaju visoko je na listi prioriteta nesputanog Strijelca. Vole sve što je drugačije i neobično. Ne jedu zbog utjehe, već iz čistog užitka. Obožavaju iskušavati egzotične recepte i uzbuđeno se bacaju na nova tajlandska, indijska, argentinska i druga jela s kojima se nisu susreli. U nekim razdobljima apetit im je jako aktivan, navodeći ih na neumjerenost u jelu i piću, no većina je Strijelaca sposobna brzo izaći iz začaranog kruga i dovesti kilažu u red sportom i boravkom na zraku.

  • +2
Eva Longoria je rođena u znaku Riba, 15. ožujka 1975. Izvor: EPA / Autor: IAN LANGSDON

Ribe

Visoko osjećajne, sklone su depresiji i anksioznosti, a umjesto psihijatrijskim tehnikama, radije se same 'liječe' hranom i pićem bogatim šećerom i ugljikohidratima. Ako jedu zbog emocija, trpaju na jelovnik junk food kao što su pizze, hamburgeri, kolači, keksi i grickalice. U razdobljima emocionalne stabilnosti do izražaja dolazi njihov afinitet prema zdravim i svježim namirnicama. Vrsni su kuhari i osobito vješti u pripremi mesnih i ribljih specijaliteta.