MODNA IKONA

Upoznajte ženu koja diktira trendove

13.05.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Kada vam bog i batina modnog svijeta, Anna Wintour glavom i bradom, ugovori večeru s Karlom Lagerfeldom zbog poslovne suradnje, znači da ste upali među 'izabrane'. To je uspjelo Blake Lively zbog njene osobnosti i stila. Stoga smo upravo njezin stil uzeli na pik

Ako netko mladima u posljednje vrijeme uspijeva nametnuti modne trendove, onda je to Blake Lively, 23-godišnja zvijezda serijala 'Tračerica'. Karl Lagerfeld angažirao ju je da bude zaštitno lice Chanelove torbice Mademoiselle, kao prvu Amerikanku kojoj je uspjelo zapeti za oko njemačkom dizajneru. Upoznala ih je urednica Voguea, željezna Anna Wintour, kod koje itekako treba zaslužiti bilo kakvu naklonost.

U prošloj godini upala je na listu najbolje odjevenih žena svijeta, u ovoj je bije glas najpoželjnije, a čak je i slavni Christian Louboutin novi model svojih cipela nazvao Blake, njoj u čast.

Osvrnuli smo se pobliže na njezin stil koji možemo samo pohvaliti. Prije svega, valja reći da Blake uvijek djeluje nekako spontano. Obožava ženstvene, ali nekonvencionalne haljine koje nosi s lakoćom, baš kao i štikle u kojima hoda kao da su najudobnija obuća na svijetu.

Nećete je vidjeti dvaput u istoj haljini. U redu, to joj je posao, ali nećete je vidjeti ni u neukusnoj haljinici, što je već malo teže postići. Blake nosi crno i bijelo, ali voli i jake boje, poput kričave ružičaste, indigo plave i limeta zelene. Dekolte ne ističe previše, iako je podizala obrve u sakou bez grudnjaka ili duboko dekoltiranoj crvenoj haljini. Ali zato su joj lijepo oblikovane noge gotovo uvijek izložene pogledima, najčešće u haljinicama, ponekad šorcu. No ni trunčicu vulgarnosti nećete pronaći u cjelokupnom stajlingu, ma o kojoj se prigodi radilo.

Nije sve u istančanom ukusu, bitan je i šarm koji proizlazi iz pozitivne energije. 'Tako je lako raditi s njom, svi je vole. Mislim da će postati velika glumica', sažeo je Lagerfeld svoju oduševljenost njome.