IDEJNO RJEŠENJE

Unesite trendovske boje u svoj dom

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kuhinja je često sastavni dio dnevnog trakta. U velikim prostorima nećete pogriješiti ako ona postane glavni naglasak u prostoru. Poigrajte se trendovskim bojama

Poštovani,

šaljem Vam tlocrt kuće u kojemu je predviđena kuhinja, blagovaonica, dnevni boravak, kupaonica i spavaća soba. Molim Vas da mi predložite raspored pregradnih zidova i uređenje samog prostora. Željela bih da su kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak povezani.
Zahvaljujem!

interijernet.hr

interijernet.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Vaš je prostor vrlo svijetao i prozračan, pa Vam predlažemo verziju u kojoj nema nijednog pregradnog zida, već se unutar otvorenog prostora stvaraju pojedine funkcionalne cjeline, koristeći postojeće zidove.

Uz ulaz je smještena kuhinja, koju predlažemo u čistim linijama, ali nešto intenzivnijoj boji – vrlo modernoj kombinaciji tamne i svijetle boje fuksije, a kao poveznicu u prostoru obojite suprotni zid u boju kuhinje. Dobit ćete zanimljiv okvir unutar kojega se možete poigrati detaljima fuksije u oblaganju sjedeće garniture i stolica u blagovaonici.

Klub stolić, blagovaonski stol te komode izvedite u tamnijoj nijansi drveta, kako bi se pojačao efekt fuksije.

Pločice na zidu kuhinje predlažemo u visokom sjaju, kao i na podu, u bež nijansi koja će se povezati s bojom parketa, a odlično će se uklopiti i staklena pozadina. Samu kuhinju izvedite u kombinaciji visokog sjaja, koji je vrlo moderan i polumat MDF-a. Na taj će način kuhinja doći do punog izražaja. Cilj je da svojom čistoćom oblika i jednostavnošću djeluje skulpturalno i profinjeno u prostoru. Ventilirane ormare izvedite stilski jednako, ali ih izvucite iz kuhinje, kako biste dodatno naglasili kuhinju.
Budući da kuhinja ima odličnu prirodnu ventilaciju, predlažemo smještaj štednjaka uz konzumnu plohu, orijentiranu prema blagovaonici, kako bi cijeli prostor dobio dodatnu notu atraktivnosti.

Zastore izvedite u bež nijansi.

Kupaonica velikih dimenzija, kakva je Vaša, omogućuje vrlo kreativan pristup uređenju. Osim zadovoljavanja funkcionalnih zahtjeva, kupaonici treba dati i veliku estetsku pažnju jer je ona često i mjesto opuštanja. Predlažemo modernu kupaonicu s vrlo profinjenim, čak klasičnim izražajem, koji će se uklopiti i u minimalistički uređene interijere, ali i nešto klasičnije. Kako bismo ostvarili skladnu kompoziciju, predlažemo da sve police u kupaonici budu nevidljive. Upotrebom kupaonskih elemenata, različitih pločica i još dodatnih polica, ovakav bi prostor postao zagušen detaljima. Igrom pločica u čijem je križu smješten umivaonik (podloga također od stakla, kao poveznica sa staklenim vratima) dobit ćete vrlo zanimljivu kompoziciju gdje zidna ploha postaje ukras u prostoru.

Zastore koristite u što jednostavnijem obliku, predlažemo lamelirane.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi