JEDNOSTAVAN ZA PRIPREMU

Ukusan i zdrav: Donosimo recept za najukusniji gulaš koji ćete ikad probati

  • Autor: I. B. T.
  • Zadnja izmjena 25.08.2020 14:35
  • Objavljeno 25.08.2020 u 14:35
Juneći gulaš

Juneći gulaš

Izvor: Profimedia / Autor: Dusan Zidar / Panthermedia / Profimedia

Ako muku mučite što pripremiti svojim ukućanima, naš prijedlog za sutrašnji ručak je slasni juneći gulaš s njokima. Iako mnogi izbjegavaju pripremati gulaš jer zvuči komplicirano, ovo jelo je i više nego jednostavno za pripremu. Potrebno je samo malo strpljenja, obzirom da junetina zahtijeva dva sata dinstanja, ne bi li pustila svoje sokove, dobila na gustoći i postala meka. Donosimo vam detaljan recept koji od A do Ž objašnjava kako napraviti najukusniji juneći gulaš

Sastojci

  • 800 g juneće plećke
  • 800 grama luka
  • 50-100 g slanine
  • 6 češnja češnjaka
  • 2 srednje mkrve
  • 250 g pasirane rajčice
  • mesni temeljac
  • svježi peršin
  • maslinovo ulje
  • 3 žličice slatke crvene paprike
  • sol
  • papar
  • čili papričice
  • lovorov list

Priprema

1. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk. odmah dodajte i na kockice narezano meso. Poklopite i pustite da se dinsta 15 minuta.

2. Promiješajte meso i luk da se sjedine pa dodajte malo temeljca. Poklopite i pustite 15-20 min da krčka na laganoj vatri.

3. Peršin, češnjak i slaninu sameljite u blenderu tako da dobijete paštetu. Odvojite otprilike jednu žličicu koja će vam kasnije biti potrebna za gulaš, a ostatak čuvajte u zamrzivaču i iskoristite za druga jela.

4. Poslije otprilike 35 minuta dinstanja u gulaš dodajte sitno nasjeckanu mrkvu. Gulaš bi sada već trebao dobiti na gustoći. Poklopite ga i pustite da se dinsta još otprilike sat i pol.

5. Meso je sada kuhano te je gulaš potrebno još samo začiniti. Dodajte sol, papar, crvenu papriku, po želji malo čilija i pasiranu rajčicu. Dodajte i žličicu paštete koju ste prethodno napravili pa sve dobro promiješajte.

6. U gulaš dodajte lovorov list i pustite da se krčka desetak minuta.

Gulaš će se izvrsno slagati s domaćim krumpirskim njokama, tjesteninom, ili bavarskim knedlama od kruha o kojima smo nedavno pisali. Recept za knedle potražite OVDJE. U slast!

Juneći gulaš

Juneći gulaš

Izvor: Profimedia / Autor: Dusan Zidar / Panthermedia / Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!