top četiri stajlinga

Udobne i lepršave hlače širokih nogavica najpoželjniji su komad ove sezone, ali što nositi uz njih? S ovim kombinacijama nećete pogriješiti

31.05.2022 u 12:57

Bionic
Reading

Mekane i lepršave hlače širokih nogavica jedan su od najvećih trendova ove sezone. Istovremeno udobne i chic vrlo brzo su stekle veliki broj poklonika, no kako je iza nas duga vladavina skinny modela traperica, nije ni čudo sa se mnogi nađu u nedoumici te se pitaju što kombinirati s hlačama širokih nogavica. S ovim kombinacijama nećete pogriješiti

Haljine, suknje i kratke hlače tradicionalni su modni vladari ljetne sezone, no ovog ljeta s jednakom strašću obožavamo hlače visokog struka i širokih nogavica. Duge, no ništa manje prozračne, hlače širokih nogavica osvojile su nas već u prvim danima proljeća, a njihov popularnost nastavlja se i tijekom ljetne sezone.

Pojam hlača širokih nogavica uključuje sve hlače koje se ne protežu usko uz nogavicu, već se spuštaju ravno od pojasa i stoga su super prozračne. Široke hlače izrađuju se od trapera, pamuka ili lana, a u pravilu ih odlikuje labavi kroj. Bez obzira od kojeg su materijala, važno je da ne budu uske kao skinny traperice, već prozračne i široke, što ih čini savršenima za ljeto.

  • +11
Široke hlače Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

No, s čime ih je najbolje kombinirati za chic i trendi izgled? Ovdje je važno poigrati se sa siluetom - ili ćete ostati u širokom stilu ili ćete širokom kroju suprotstaviti uskim gornjim dijelom. Ovo su neke od najlakših, no zato ne manje upečatljivih, modnih kombinacija koje, jednom kada usvojite, poželjet ćete nositi svaki dan.

Široke hlače u kombinaciji kratkog topa i sakoa

Većina širokih hlača ne dolazi samo sa širokim nogavicama, već i s visokim strukom. U ljeto 2022. uz takav model možete prekrasno stilizirati gornji dio u obliku kratkog topa koji je znatno kraći od obične majice, ni ipak ima nešto više materijala od običnog grudnjaka. Ova kombinacija ostavlja traku gole kože između ruba hlača i topa stvarajući super ljetni izgled. Ako vam je taj izgled ipak preotvoren, jednostavno nabacite sako preko. Predimenzionirani modeli trenutni su veliki modni trend, a ovaj stajling posebno će dobro izgledati u kombinaciji hlača i gornjeg dijela neutralne boje kao što je bež, bijela ili siva, a monokromatske nijanse zatim se efektnu razbiju sakoom jarke boje.

Široke hlače i košulja muškog stila

Široke hlače ne moraju se nužno uskladiti s uskim gornjim dijelom. Široke košulje izgledaju puno modernije uz trendi hlače, osobito modeli koji izgledaju kao da smo ih posudili ih dečkovog ormara. Ovog ljeta u modi su košulje u svijetloplavoj i bijeloj boji, ali i modeli muškog stila u jarkim bojama. Košulju možete nositi tako da je ležerno zataknete u pojas hlača ili ju jednostavno pustite da ležerno visi. U vruće, ljetne dane odličan izbor su prozirne i vrlo prozračne bluze koje su lako nosive i preko šarenih gornjih dijelova bikinija. Izvrsna alternativa klasiku su modeli kratkih rukava koji će biti vrlo trendi ovog ljeta.

Hlače širokih nogavica i basic majica bez rukava

Ovaj stajlig pravi je dokaza kako se i u modu suprotnosti privlače. Hlače širokih nogavica impresioniraju svojom širinom, a trendi majice bez rukava ovog ljeta iznimno su pripijene. Ako ih nosite zajedno, dobit ćete izgled koji je istovremeno minimalistički, klasičan i sportski chic. Preko minimalističke majice lako možete nabaciti i pulover na pruge koji će prikriti golu kožu i biti lijep dodatak. Tenisice ovoj kombinaciji dat će sportski izgled, dok sandale s remenčićima predstavljaju elegantan i trendi kontrast. Nije važno preferirate li platnene hlače, plave traperice ili bijele hlače, s basic majicom nemoguće je pogriješiti, a dokazuje to i Chanel koji je ove sezone predstavio ovaj model sa svojim potpisom.

Široke hlače i gornji dio korzeta

Netflixova serija Bridgerton utjecala je na mnoge modne trendove ove godine, a ovog ljeta, između ostalog, na modnu scenu se vraćaju korzeti. Izvorno datirajući iz ranog 18. stoljeća , korzeti su tradicionalno bili namijenjeni oblikovanju torza u oblik pješčanog sata. Iako mnogi današnji korzeti posuđuju male detalje od tradicionalnih korzeta, oni su definitivno udobniji i ležerniji od originalnih verzija. U ovoj kombinaciji gornji dio čini veliki kontrast širokim hlačama, budući da su korzeti vrlo elegantni i pripijeni uz tijelo, dok široki kroj hlača jasno pripada u casual kategoriju. Ovaj stajling djeluje posebno skladni ako se kombiniraju hlače i top sličih, ili istih boja. Za moderan izgled možete se osloniti i na komade u kontrastnim bojama, a ova kombinacija u svakom slučaju je veliki hit. Naravno, za ozbiljniji dojma i dozu ozbiljnosti možete dodati sako.

  • +20
Široke hlače do 300 kuna Izvor: Promo fotografije / Autor: promo