FRANCESCA FERRAGNI

U vjenčanici dostojnoj princeza sestra slavnih Talijanki izrekla sudbonosno 'da'

27.09.2023 u 12:24

Bionic
Reading

Francesca Ferragni, 34-godišnja sestra najpoznatijih talijanskih modnih blogerica, vjenčala se u veličanstvenom dvorcu za koji je vežu lijepe uspomene iz djetinjstva

Godinama prije vjenčanja Francesca Ferragni i mladoženja Riccardo Nicoletti površno su se poznavali, no zahvaljujući Myspaceu, društvenoj mreži posvećenoj glazbi koja je u međuvremenu nestala, njihovo poznanstvo dobilo je dublje značenje.

'Preselio sam se u Milano da studiram, ali moji prijatelji i moj život ostali su u Cremoni. Viđali smo se samo vikendom, ali smo uvijek bili u jako dobrim odnosima: nikada jedno drugom nismo ništa zabranjivali i tek smo se kasnije odlučili skrasiti kao par', za modnu bibliju Vogue otkrio je mladoženja.

Za sestru najpoznatijih modnih blogerica iz Italije, Riccardova prosidba bila je veliko iznenađenje.

'Odlučio je zatražiti moju ruku tijekom ljeta, prije nego što sam ostala trudna, a sve je organizirao uz pomoć mojih sestara Chiare i Valentine. Ali tada sam saznala da sam trudna s malim Edoardom. Pao je na jedno koljeno na moj rođendan, što je bilo prekrasno iznenađenje! Dao mi je veličanstveni prsten, toliko lijep da ga se bojim nositi', prisjetila se svojih zaruka 34-godišnja Francesca.

Sudbonosno 'da' par je odlučio izreći u dvorcu Rivalta, za koji mladenku, kako je priznala Vogueu, vežu lijepa sjećanja iz djetinjstva.

Za svoj veliki dan Francesca se oslonila na stručnost Ateliera Emé.

'Kada sam ušla u trgovinu, nisam imala jasnu predodžbu vjenčanice u glavi i uz svu raznolikost stilova teško sam pronalazila idealnu. Nedavno sam rodila pa sam imala nekoliko kilograma viška i još nisam uspjela vratiti svoju težinu, ali cure u Atelieru bile su preslatke i vrlo dostupne. Isprobala sam puno modela, uključujući i jedan vrlo jednostavan, no moja majka i sestra Valentina smatrale su ga previše običnim. Nakon toga sam isprobala dvije čipkaste haljine, model sirena i princeza kroja. Odabir je pao na drugi, s ogromnim šlepom. Vjenčanicu smo personalizirali dodavanjem kratkih rukava, a dizajnirana je na transformativan način. Odvajanjem raskošne suknje u večernjim satima postala je vjenčanica sirena kroja.

Ideju o nošenju vela potpuno sam odbacila jer je vjenčanica, sama po sebi, vrlo impozantna. Svojom veličanstvenom čipkom savršeno se uklopila u ambijent dvorca', za Vogue je otkrila mladenka.

Njezine slavne sestre, Valentina i Chiara, na ceremoniji vjenčanja nastupile su u ulozi djeveruša, kao i prijateljice Simona i Florella. Za njihove haljine od plave svile, dizajnom prilagođene figuri svake djeveruše, također se pobrinuo brend Atelier Emé.