Od 29. svibnja do 2. lipnja

U parku Bundek održat će se 58. Međunarodna vrtna izložba Floraart

19.05.2024 u 11:53

Bionic
Reading

Tradicionalna 58. Međunarodna vrtna izložba Floraart započinje 29. svibnja te će do nedjelje 02. lipnja na prostoru parka Bundek okupiti više od stotinu domaćih i međunarodnih izlagača biljaka

Izložba, koju organiziraju Zagrebački holding, podružnica Zrinjevac i Grad Zagreb, ove godine održava se pod motom 'Cvijet za bolji svijet', stoji u najavi.

Više od stotinu izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Nizozemske tijekom pet dana izložbe predstavit će nove trendove u vrtlarstvu, uređenju i aranžiranju bilja, uz prigodnu prodaju cvijeća, cvjetnih sadnice i drugih proizvoda.

Na programu Floraarta su i brojne radionice o uzgoju i njezi bilja. Posjetitelji će od stručnjaka moći dobiti korisne savjete oko njege orhideja i cijepljenja biljaka te sudjelovati na praktičnim radionicama izrade sukulentnog vrta, terarija za biljke i hotela za kukce. Sudjelovanje na radionicama je besplatno.

Na Bundeku će i ove godine biti postavljen Floragrad sa zabavnim programom za najmlađe posjetitelje. Na rasporedu su po dvije dječje predstave dnevno koje će izvoditi kazalište Tvornice lutaka te likovne radionice.  

Prvog dana Floraarta, 29. svibnja, održat će se tradicionalno natjecanje Hrvatski kup florista, a dio programa je i Natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća. Ulaz na izložbu je besplatan.

sve osim nogometa