OČEKIVANO ILI...?

U ovome su muškarci gotovo poput žena

13.06.2013 u 09:19

Bionic
Reading

Muškarci u životu isprobaju pet različitih frizura i za najbolju se odluče otprilike s 32 godine. Žene pak promijene sedam stilova frizura

Poznati muškarci vjerni istoj frizuri od 32. godine su Mick Jagger (69), David Bowie (66) i Rod Stewart (68). I većina ostalih 'običnih' muškaraca ostaje vjerna jednom stilu frizure. Studija koju je na 2000 ispitanika proveo brend Fudge otkrila je da ih čak 65 posto ostaje vjerno određenom tipu frizure jer im je pogodna i lagana za održavanje. Njih 10 posto priznalo je da je ne mijenjaju jer se sviđa njihovim partnericama.

Glumci Ryan Gosling, Jake Gyllenhaal i pjevač Justin Timberlake, koji imaju 32 godine, mogli bi tako ostati vjerni svojim sadašnjim frizurama. Ispitanici su trebali i odgovoriti na pitanje čiji bi stil frizure najradije kopirali. Jedan od pet odgovorio je da im se sviđaju frizure Davida Beckhama i Bradleyja Coopera, dok četvrtina misli da raskuštrani stil Londona Mayora izgleda privlačno.


Dvije trećine voljelo bi imati kosu prošaranu sijedim pramenovima poput Georgea Clooneyja. Čak 12 posto muškaraca razmislilo bi o tome da oboji kosu u sivu boju nalik na sijedu, a iznenađujuće čak 6 posto muškaraca već je to napravilo.

'Uobičajeno je mišljenje da muškarci nisu pod utjecajem trendova kad je kosa u pitanju. No ovo istraživanje pokazuje da značajan broj muškaraca pokušava pronaći svoj prepoznatljiv stil. Po broju promjena frizura slični su ženama koje ih isprobaju sedam, a oni promijene u prosjeku pet', kaže John Vital iz Fudgea, dodajući da je frizura koja reflektira osobnost prioritet modernog muškarca.