MOĆNA BOJA

U njima ste magnet za poglede: 10 crvenih haljina za svaku prigodu

19.06.2020 u 15:11

Bionic
Reading

Crvena je bez sumnje boja za odvažne fashionistice, a ova moćna nijansa koja plijeni poglede simbolizira ljubav i strast

Bez obzira na trendove, crvena boja nikad neće biti out, a mnoga su istraživanja pokazala kako ona ima i utjecaj na općenito stanje organizma: ubrzava krvotok, podiže energiju, stimulira mišiće i luči adrenalin zbog čega djeluje motivirajuće.

Mnoge su se slavne dame i na crvenom tepihu odlučile upravo za moćnu crvenu, a pamtimo i nezaboravne filmske trenutke u kojima su se brojne ljepotice pojavile u crvenom poput Cameron Diaz u filmu 'Maska', Julije Roberts u 'Pretty Woman', Audrey Hepburn u 'A Face with an Angel', fatalne Jessice Rabbit...

Iako je ovoga proljeća i ljeta naglasak na vedrim cvjetnim uzorcima ili slatkim točkicama, crvena boja je itekako još uvijek aktualna i u ponudi popularnih high street trgovina...

Kako je jednom prigodom naglasila stručnjakinja Helen Venables iz kompanije House of Colour, primarna crvena boja jedna je od najpouzdanijih.

'To je boja koja se nalazi u samom središtu s jednakim tokom u šarolikom spektru boja', objasnila je predstavnica te konzultantske kompanije, specijalizirane za pronalazak boja koje pristaju različitom tipu kože.

Odlučili se za dnevne ili večernje crvene haljine nećete pogriješiti - ova dominantna nijansa koja plijeni poglede sjajno se sljubljuje i sa srebrnim ili zlatnim sandalama ili natikačama, naked sandalama, bijelim tenisicama, espadrilama ili cool birkenstockicama.

Osim toga, ranije su studije pokazale kako je crvena boja koja najbolje pristaje svima, bez obzira na boju kose ili kože pa čak i ako niste ljubiteljica crvene možda promijenite mišljenje kad pogledate bogatu ovosezonsku ponudu.

  • +5
Crvene haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo