SEZONA POČINJE

U liječenju gripe najvažnija je prevencija

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 24.11.2011 15:42
  • Objavljeno 24.11.2011 u 13:18
žena gripa prehlada bolest

žena gripa prehlada bolest

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Svake zime od gripe oboli značajan broj osoba, a najvažnije je pravovremeno spriječiti moguće komplikacije
Croatia zdravstveno osiguranje

Croatia zdravstveno osiguranje

Izvor: Promo fotografije / Autor: Croatia zdravstveno osiguranje

Kristian Podrug i Ilija Kuzman

Gripa ili influenca pojavljuje se svake godine u zimskim mjesecima u obliku manjih ili većih epidemija. Najteža je virusna bolest dišnog sustava koja se lako prenosi, a njome uzrokovane komplikacije mogu pogoditi tzv. rizične skupine - djecu i starije te kronične bolesnike, ali ugrožene su i zdrave i mlade osobe. Upravo iz tog razloga gripu je važno spriječiti, istaknuo je prof. dr. sc. Ilija Kuzman na javnom stručnom predavanju o gripi koje je u Hrvatskom novinarskom društvu organiziralo Croatia zdravstveno osiguranje (CZO) gdje je održao predavanje 'Gripa: Uvijek aktualna i opasna bolest'.

Gripa je najčešći razlog odlaska doktoru opće medicine u zimskim mjesecima, a cijepljenje je nenadomjestiv postupak za sprečavanje bolesti. Osim rizičnih skupina, preporučljivo je cijepiti djecu te sve ostalo pučanstvo u konzultaciji s liječnikom.

'Croatia zdravstveno osiguranje svjesno je kakve komplikacije može uzrokovati sezonska bolest poput gripe i zbog toga iz godine u godinu poboljšavamo programe dodatnog i dopunskog osiguranja te osiguranicima pružamo vrlo široku paletu usluga koje u potpunosti odgovaraju njihovim potrebama', izjavio je predsjednik uprave Croatia zdravstvenog osiguranja Kristian Podrug.

Kako je u zaštiti od bolesti najvažnija prevencija i kontinuirana briga o zdravlju, programi Croatia zdravstvenog osiguranja sadrže redovite sistematske preglede, preglede specijalista te dijagnostičke i laboratorijske pretrage. Sva prava po policama osiguranici mogu ostvariti uz vrhunsku njegu i bez dugih čekanja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi