TRIKOVI KOJI PALE

U deset koraka do vitkije linije

29.10.2009 u 11:31

Bionic
Reading

Uz malo dobre volje i discipline, možemo se riješiti tih mrskih kilogramima i bez rigoroznih dijeta. Dovoljno je riješiti se loših navika, poput višesatnog sjedenja pred TV-om i premalo sna, ali i pripaziti na to što i kad jedemo. Izbjegavajte prerađenu hranu te onu koja napuhuje, jedite ljuto i pijte puno tekućine pa će ljepši izgled lakše postati realnost

Ne preskačite doručak, jer će vam nakon jutarnjeg obroka metabolizam i u ostatku dana brže raditi, što znači da će se kilogrami teže 'lijepiti'.

Izbjegavajte hranu koja napuhava! Iako je jako zdravo, povrće poput brokula, karfiola, luka i prokulica uzrokuje nadutost. Jednak učinak imaju suhe šljive i kruške, koje su zaslužne za stvaranje vjetrova.

Jedite začinjenu hranu! Istraživanja su pokazala da ljuta hrana sagorijeva kalorije.


Uz malo discipline, i najtvrdokorniji kilogrami će se istopiti
Ne pijte gazirana pića, jer, osim što napuhuju, prepuna su ugljikohidrata i šećera, čak i dijetne varijante.

Izbjegavajte prerađenu hranu poput salama, hrenovki i kobasica, prepunu soli i konzervansa.

Tijekom dana češće jedite manje obroke, jer ćete tako izbjeći prejedanje za glavnim obrokom. Pritom se svakako nastojite hraniti zdravo i jesti voće, po mogućnosti sezonsko.

Izbjegavajte bijelo brašno
u hrani poput kruha, tjestenine i kolača. Te su namirnice bogate šećerom i ugljikohidratima, pa se radije odlučite za one od cjelovitog zrnja.

Pijte vodu, jer ona ubrzava metabolizam
. Njemački znanstvenici su zaključili da ćete ubrzati svoj metabolizam za 30 posto ukoliko popijete osam čaša hladne vode dnevno.

Ne gledajte televiziju više od dva sata dnevno, jer osim što se ne krećete, velike su šanse da ćete dok gledate omiljenu seriju uživati u nezdravim grickalicama. Jedno je istraživanje pokazalo da odrasli koji gledaju televiziju više od dva sata dnevno unesu sedam posto više kalorija nego oni koji ne sjede toliko ispred TV-a.

Spavajte sedam sati.
Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Chicagu pokazalo je da nedostatak sna smanjuje razinu hormona koji regulira apetit.