hvalevrijedna donacija

Tvrtka Farchioni izražava bliskost i podršku hrvatskom stanovništvu

22.04.2020 u 13:03

Bionic
Reading

Donacija Crvenom križu za podršku hrvatskom stanovništvu u borbi protiv Covid-19 u vrijednosti 200 tisuća kuna

Tvrtka Farchioni, jedna od najvažnijih talijanskih poljoprivrednih tvrtki, sa sjedištem u Gualdo Cattaneo (Pg), na taj način pridonosi potpori hrvatskom narodu u suočavanju s prijetnjom od koronavirusa. Osnovana 1780. godine, tvrtka proizvodi ulje, pivo, vino i brašno preradom poljoprivrednih proizvoda.

"Zadovoljstvo nam je priopćiti našu podršku Hrvatskom Crvenom križu kako bi se suprotstavili epidemiološkoj opasnosti od Covid-19", objašnjava Marco Farchioni, direktor izvoza tvrtke. “Svakodnevno se zalažemo za jamčenje proizvodnje osnovnih potrepština. Želimo na taj način osigurati opskrbu supermarketa i pomoći hrvatskom stanovništvu da lakše žive u ovom ozbiljnom trenutku socijalne izolacije, bez trpljenja nestašice hrane. Međutim, suočavajući se s izvanrednim izazovom epidemije, potreban je i izniman odgovor i posebna društvena odgovornost s naše strane. To je razlog ove donacije usmjerene na povećanje učinkovitosti i djelotvornosti pomoći nama dragim osobama“.

Donaciju će Crveni križ iskoristiti za kupnju i distribuciju osnovnih potrepština stanovništvu u poteškoćama na području Zagreba, Rijeke i Splita, kroz pomoć "Vaš dar za pravu stvar".