TRENUTAK ZA UZBUNU

Trinaest znakova da se ne seksate dovoljno

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 24.04.2012 09:35
  • Objavljeno 24.04.2012 u 09:35
muškarac žena seks

muškarac žena seks

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Malo ste ljuti pa tužni pa vam se čini kao da nešto nedostaje u vašem životu? Ako malo detaljnije razmislite o korijenima problema, možda ćete zaključiti da je za sve kriv – seks. Evo još nekoliko naznaka da bi nedostatak strasti i užitaka mogao biti odgovoran za loše raspoloženje

Bez obzira na to jeste li u ozbiljnoj vezi ili imate, primjerice 'prijatelja s povlasticama', ovih 13 indikatora s portala Essence mogu vam ukazati na to da se možda ipak ne seksate dovoljno te ste zato nesretni i nezadovoljni sobom.

1. Niste zainteresirani za seks?

Ako ste u vezi i sami shvaćate da prečesto uzmičete pred akcijom, razmislite zašto se to događa? Ljubav koju imate trebala bi biti dovoljna da probudi želju za seksom ako ste zadovoljni vezom.

2. Intimno područje

Uopće vas ne zabrinjava ako vam intimno područje nije dotjerano niti se mislite depilirati ovih dana? To je također jedan od znakova da se niste seksali u zadnje vrijeme i da ste zanemarili taj segment u životu.

3. Tužni ste

Endorfini koje otpušta mozak zaduženi su za dobar osjećaj. Možete učiniti nekoliko stvari da se osjećate bolje i povisite razinu endorfina. Jedna od njih je seks koji osim dobrog raspoloženja ima i neke zdravstvene benificije.

4. Svadljivi ste

Dokazano je da nedostatak seksa muškarce i žene pretvara u prave iritantne svađalice. Ako ste primijetili da rado započinjete svađe i rasprave, zapitajte se kad ste zadnji put uživali u fizičkim strastima.

tinkstock

tinkstock

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: tinkstock

Nedostatak seksa može uzrokovati nezadovoljstvo
5. Nedostatak samopouzdanja

Neka istraživanja pokazuju da dobar seks pomaže samopouzdanju. Ako vam se čini da nemate dovoljno samopouzdanja kod kuće i na poslu, probajte biti aktivniji u krevetu.

6. Seks s bivšim

Jako mu se želite javiti i prepustiti njegovim dodirima, a znate da je to loša ideja s obzirom na zajedničku prošlost koju imate? I to je jedan znak da vam nedostaje seks, ali probajte pronaći alternativni put do zadovoljstva.

7. Bijes

U nekim trenucima vam se čini da biste dragog mogli bez grižnje savjesti udariti šakom poput neke boksačice jer vas neopisivo nervira? Kažu da je tanka linija između ljubavi i mržnje, ali tu energiju preusmjerite na rješavanje problema i odvedite partnera u spavaću sobu.

8. Pritisak obaveza

Više ni ne znate koji je dan u tjednu, ali čim ujutro otvorite oči, znate da vam je dosta posla i obaveza. Olakšajte si svakodnevnu kolotečinu i upijte malo ljubavi.

9. Nervoza u prometu

Nedostatak seksa može se očitovati i ljutnjom u prometu. Ako ste nervozniji nego inače dok čekate u gužvi i drugi vozači vas neopisivo nerviraju, razmislite kada ste se zadnji put seksali i je li i to dio razloga za vašu nervozu.

10. Niste svoji

Niste svoji u posljednje vrijeme mada je sa zdravljem sve u redu. Probajte opuštenost dostići seksom.

11. Tempirana bomba

Ako se osjećate poput tempirane bombe i čini vam se da ćete partneru istresti sve u lice i to na nimalo pažljiv i konstruktivan način, zamislite se nad sobom i probajte dokučiti zašto se toliko toga nakupilo da ste pred eksplozijom.

12. Nešto vam nedostaje

U vezi ste do nedavno bili kao u oblacima, ali sada se nešto promijenilo i čini vam se da nešto nedostaje. Možda ste zapali u rutinu i treba samo malo truda da se vratite na staro ili još bolje.

13. Razmišljate puno o… seksu?

Čim dnevna sanjarenja postanu bolja od akcije u stvarnom životu, to je poziv na uzbunu. Uzmite stvari u svoje ruke i okrenite situaciju u svoju korist.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi