VRIJEDI IH ISPROBATI

Trikovi ljubitelja interijera uz koje blagovaonica može izgledati daleko luksuznije

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 15.04.2021 06:41
  • Objavljeno 15.04.2021 u 06:41
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Charlie Dean / Caia Image / Profimedia

Imati službenu blagovaonicu u domu samo po sebi može biti luksuz. Ipak, zbog trenda objedovanja u kuhinji blagovaonski prostor nerijetko se koristi samo u posebnim prilikama i, kao rezultat toga, manje se pažnje posvećuje njegovu izgledu. Nekoliko je jednostavnih stvari koje pritom možete učiniti da bi blagovaonski prostor djelovao praktičnije, privlačnije te da bi na koncu odisao luksuzom

Iskoristite mogućnosti kredenca i vitrina

Pogledom na fotografije blagovaonskih prostora ljubitelja interijera, do sada smo nebrojeno puta uočili specifičan komad namještaja u znaku kredenca ili vitrine. Upravo ovim komadima namještaja blagovaonski prostor u trenu može izgledati luksuznije, posebice kada je riječ o očuvanijim, vintage ili antiknim primjercima. Njihova glavna prednost je pohrana predmeta za posluživanje jela, pića ili deserta kako stol i kuhinjski ormarići ne bi bili pretrpani, a sa stajališta stila, komad namještaja kao što je vitrina može poslužiti za izlaganje kolekcije staklenog posuđa ili obiteljske baštine.

Postizanje posebnog raspoloženja osvjetljenjem

Postoji razlog za to što je romantični izlazak u dvoje sinonim za večeru uz svijeće jer je prvenstveno riječ o izvoru svjetlosti koji daje poseban ton intimnim razgovorima. Slično tome, stol u blagovaonici zahtijeva svijetlu i prozračnu shemu koja odgovara veseloj prirodi događaja što ga pripremate. Najbolji način da pripremite blagovaonicu za raspoloženje koje se trudite postići prilagodba je vrste osvjetljenja.

Šefu stola pokažite poštovanje

Slično kao što kralj ili kraljica sjede na svom prijestolju predsjedajući gozbom, ako imate stolice na čelu blagovaonskog stola, učinite ih posebnim. Isprobajte stolicu s visokim naslonom u zabavnom uzorku ili bogatoj tkanini poput baršuna, no pritom se pridržavajte stila koji se trudite postići u blagovaonskom prostoru.

Moć tepiha

Iako na prvi pogled nije riječ o najboljem rješenju u blagovaonskom prostoru zbog svih nesretnih scenarija koje može doživjeti prilikom blagovanja, dobar primjerak tepiha u blagovaonskom prostoru čini razliku. Navedenom u prilog dovoljno govore fotografije svjetskih ljubitelja interijera koji se u blagovaonskom prostoru nerijetko poigravaju s nekoliko vrsta tepiha različitih tekstura i boja, a koji u paru uspijevaju skladno izgledati.

Univerzalni stolni pejzaž

Kada se ne koristi, stol u blagovaonici može izgledati nezanimljivo, no da biste izbjegli navedeno, u pomoć stižu predmeti poput velikih drvenih posuda za voće ili vaze s cvijećem koje blagovaonski prostor čine sofisticiranijim.

Posvetite pažnju zidovima

Zamislite zidove kao savršeno prazno platno za objedinjavanje neke osobnosti ili osjećaja. Za tradicionalniji izgled pokušajte oblikovati ploče, tapete ili čak lažni kamin. Umjetnička djela velikih dimenzija izgledaju sjajno iznad kredenca, a apstraktni motiv na zidu ili galerijski zid itekako pomažu u stvaranju posebnog dojma u blagovaonici. Ogledala su također izvrsna opcija ako želite dati iluziju da je prostorija veća nego što jest.