OSVOJILI LJUBITELJE INTERIJERA

Planirate osvježiti izgled spavaće sobe? Ova tri trenda posljednjih mjeseci slove kao najpopularniji

03.04.2021 u 17:17

Bionic
Reading

Svake godine svjedočimo nekim novim trendovima u svijetu interijera, a kada govorimo o uređenju spavaćih soba, pojedini se posljednjih mjeseci mogu pohvaliti velikom popularnošću. Potvrđuju nam to fotografije svjetskih ljubitelja interijera na društvenim mrežama, kao i podaci popularnih trgovina poput Etsyja

Različite teksture posteljine

Prošla su vremena u kojima smo kupovali posteljinu samo u kompletu, tako da su plahte, deke i jastuci bili iz iste serije. Ove godine postat ćemo kreativni i kombinirati različite uzorke, boje i, prije svega, tkanine i teksture. Jer slojevitost nije popularna samo u modi, već i kada je u pitanju opremanje doma. Naprimjer, jastučnice od lana ili baršuna mogu činiti savršen kontrast klasičnoj pamučnoj posteljini dok lijepo drapiran pokrivač - u krupnoj pletenoj verziji ili kariranom platnu od vune - zaokružuje stil kreveta.

Nebeskoplava boja

Plava boja uvijek je dobrodošla u spavaćoj sobi jer simbolizira opuštanje, mir i sklad. Poznati institut za boje Pantone nijansu classic blue proglasio je bojom 2020. godine, a ove godine poželjnije su njezine nježnije nijanse koje namještaju daju prozračan, lagan dodir, podsjećajući na nebo bez oblaka - bilo u formi boje na zidovima ili tekstila i dodataka. Prema podacima poznate web trgovine Etsy, njihovi korisnici posljednjih mjeseci posebno su privučeni dodacima u nebeskoplavoj boji, što je dovoljan pokazatelj toga da je riječ o velikom trendu.

Multifunkcionalnost

Višenamjenski namještaj koji štedi prostor igra sve važniju ulogu u svakoj prostoriji u domu, pa tako i u spavaćoj sobi. Većina ljudi uslijed globalne pandemije provodi više vremena kod kuće, pa je kućni ured za mnoge postao norma. Stoga je važno ne samo pridati važnost lijepom dizajnu prilikom opremanja, već i koristiti praktičan namještaj i pribor. Primjerice, toaletni stolić može poslužiti kao radni stol, a elementi poput taburea sa skrivenim prostorom zadovoljavaju dvije funkcije i osiguravaju urednost kojoj se teži. Posljednjih mjeseci velikim trendom pokazali su se razdjelnici prostorija, odnosno elementi koji pomažu u odvajanju jedne cjeline prostorije od druge kako bi se stvorile različite male zone.