hit u domovima

Tri uzbudljiva trenda: Namještaj i dekoracije koji trenutačno slove kao must have komadi u interijerima

04.03.2021 u 06:35

Bionic
Reading

Iako se nalazimo na samom početku nove kalendarske godine, pojedini trendovi u svijetu interijera uspjeli su se istaknuti već u prvim tjednima

Dolaskom nove proljetne sezone idealno je vrijeme za osvježavanje izgleda životnog prostora, a kako biste postojeću estetiku doma podigli na novu razinu, donosimo tri uzbudljiva trenda što posljednjih tjedana bilježe veliku popularnost među ljubiteljima interijera.

Bubble svijeće

Zahvaljujući dekorativnim elementima poput svijeća u životnom prostoru lako postižemo ugodnu i toplu atmosferu kojoj težimo. Nakon što smo posljednjih sezona svjedočili velikoj popularnosti efektnih spiralnih svijeća u pastelnim nijansama u popularnosti ih posljednjih tjedana dostižu takozvane bubble verzije.

Svijeće nalik kockama stvorenim od kuglica voska postale su omiljenim dekorativnim elementom brojnih ljubitelja interijera. Poput spiralnih verzija, izgledaju itekako efektno, posebice u domovima minimalističkog stila uređenja.

Taburei i sofe netipičnog oblika

Taburei tipičnog valjkastog oblika postali su neupitan klasik u svijetu interijera, no pogledom na nove modele neobičnih oblika brzo se zaboravljaju. Taburei u obliku bubrega, kao i slične garniture u dnevnom boravku, ne samo da su puno veće, već i vizualno uzbudljivije od prethodnika te su postale jedan od must have komada namještaja u svijetu interijera.

Svojom nepogrešivom retro estetikom uspjet će zablistati u svakom životnom prostoru.

Keramičko posuđe mat finiša

Posljednjih godina vjerojatno nije bilo plemenitijeg trenda od sjajnog keramičkog posuđa, a koje zahvaljujući svom individualnom gradijentu boja izgleda kao pravo umjetničko djelo. No 2021. suočit će se s velikom konkurencijom: pozornost sada pada na jednobojno posuđe s mat površinom, koje utjelovljuje jednostavnu eleganciju s daškom razigranosti i, naprimjer, u obliku vaza osigurava potrebnu dozu svježine u životnom prostoru.