NAKON PUTA U INDIJU

Tri eko naputka Mische Barton

10.01.2009 u 13:36

Bionic
Reading

Mischa Barton, poznata iz nekadašnje tinejdžerske serije 'O.C.', u posljednje vrijeme nije previše zaokupljena glumom već duhovnošću. Bila je u Indiji i istraživala duhovne putove, nakon čega je objavila svoja tri savjeta za spas planeta

Mischa na različite načine uvodi ekologiju u svoj svakodnevni život. Prvi zeleni savjet je – čuvajte vodu. 'Nemojte puštati vodu da teče bez razloga, posebice kada perete zube ili se tuširate', kaže Mischa.

Drugi savjet je – kada idete u trgovinu ponesite svoju torbu jer su plastične vrećice katastrofa za okoliš.

Treći zeleni savjet je – vozite bicikl ili hodajte kad god to možete. Ne samo da ćete pomoći u očuvanju planeta kada se ne vozite u automobilu ili nekom drugom prijevoznom sredstvu, već ćete mnogo dobroga učiniti za svoje tijelo. 'Imam prijatelje koje voze hibridne automobile, ali, vjerujte mi, ni to se ne može usporediti s dobrom vožnjom na biciklu ili šetnjom', zaključuje Mischa.

Osim toga, Mischa je i glasnogovornica organizacije Climate Star koja se bori protiv globalnog zagrijavanja te je ambasadorica kampanje One Water koja siromašne afričke dijelove opskrbljuje vodom. U sklopu kampanje Mischa je u rujnu prošle godine posjetila Crni kontinent.