proljetno osvježenje

Tri boje poseban su hit ovog proljeća, a njima ćete unijeti živost i toplinu u svoj dom

26.02.2023 u 11:05

Bionic
Reading

Stručnjaci za uređenje doma tvrde da će ovog proljeća hit nijanse biti toplija varijanta bijele, nježna koraljna te boja mente

Dolaskom proljeća dolaze i topliji dani okupani suncem te u naš dom unose više svjetlosti i novu energiju koja pršti inspiracijom za preuređenje doma. Prvi korak na koji se većina odluči jest promjena boja, bilo da je riječ o zidovima, zavjesama, ukrasima ili ostatku interijera, a ako ste u nedoumici koju izabrati, eksperti su izdvojili čak tri kojima ne možete pogriješiti!

Kako biste oživjeli sve prostorije svog doma i stvorili dojam potpuno preuređenog prostora, dizajneri interijera savjetuju da krenete od suptilnijih promjena poput unošenja novih nijansi, a odličan početak su hit boje: toplija bijela, nježna koraljna i boja mente.

Topla bijela

Ako ste od onih koji inzistiraju na tradicionalnoj bijeloj boji i ne volite eksperimente sa šarenilom na zidovima, dizajneri interijera savjetuju 'srednji put' - toplu bijelu nijansu.

Riječ je o nijansi koja je između klasične snježno bijele i krem, a njena čar je stvaranje pomiješanih osjećaja ugode i topline s uzbuđenjem zbog unošenja potpuno nove nijanse u dom. Također, ova nijansa znatno je zahvalnija za održavanje jer su na njoj mrlje manje uočljive, što će posebno pogodovati obiteljima s djecom.

Osim na zidovima, ova nijansa vrlo lijepo izgleda na drvenom namještaju te posteljini jer joj daje višu dozu elegancije od klasične blještave bijele boje, prikladnije u zimskim danima, objašnjavaju eksperti i dodaju da se posebno lijepo slaže u kombinacijama sa smeđom i sivom.

Boja mente

Boja mente u mnogim kulturama poznata je kao sretna boja, a na mnogim javnim mjestima koristi se kao dio dekora jer djeluje vrlo umirujuće i spokojno. Zašto to ne iskoristiti i u domu? Eksperti tvrde da ćete upravo bojom mente najefikasnije unijeti živahnu svježinu i umirujuću toplinu, a ovu nijansu možete koristiti apsolutno svugdje - od zidova, preko kupaonice i kuhinje, do posteljine, zavjesa i ukrasnih jastučića!

Riječ je o nijansi koja je između popularne boje kadulje i aqua plave te se najbolje kombinira s neutralnim tonovima poput bijele, krem i bež.

Nježna koraljna

Ako ste u potrazi za bojom koja je nešto živahnija, a vrlo lijepo pristaje proljetnom okruženju, koraljna bi vas mogla apsolutno oduševiti! Radi se prirodnoj kombinaciji narančaste i roza nijanse koja na prvi pogled podiže raspoloženje.

Dizajneri interijera savjetuju da je dodavanje ove boje u prostore kojima prevladavaju neutralni tonovi pun pogodak, kao i njeno kombiniranje sa sivom, žutom, aqua plavom i bojom mente.

  • +24
Kuća koju prodaje Jennifer Lopez Izvor: Profimedia / Autor: Courtesy of Carolwood Estates/Me / MEGA / The Mega Agency / Profimedia