opsesija biljkama

Promjene koje su dobrodošle u svaki dom ovog proljeća: Drvo u boji, zagasiti tonovi i potpuno drugačiji zidovi

05.02.2023 u 16:29

Bionic
Reading

Dizajneri interijera spremni su za proljeće s nizom ideja za uređenje doma na potpuno nov način

Već razmišljate o promjenama koje želite uvesti u dom nadolazećeg proljeća? Niste jedini! U istom smjeru razmišljaju dizajneri interijera te su na nedavnim izložbama predstavili niz noviteta u uređenju koji nas očekuju u narednim toplijim mjesecima.

Bogatstvo boja u zagasitim tonovima

Upotreba bogate palete boja postala je hit prošle jeseni, a tako će ostati i ovog proljeća. S jednom malom promjenom - suprotno tradicionalnim trendovima, sada možemo očekivati tamnije nijanse!

Umjesto svijetloplave i zelene boje, namještaj i zidovi bit će u boji tamnog okera i šafrana, duboke koraljne nijanse te ponešto novijoj opciji traper plave.

Pravilo je jednostavno - što više boja, to bolje, posebno ako su zagasitijih tonova!

Profinjeni materijali tkanina

Opsesija boucle tkaninom ovog proljeća dobiva svoj nastavak te će dolaziti u upečatljivim bojama, ali i hladnijim nijansama poput metalnosive.

Također, kada je riječ o tkanini, možemo očekivati povratak svile i sličnih finijih materijala za izradu zavjesa i stolnjaka.

Zidovi s muralima i geometrijskim oblicima

Posljednjih godina u modu su se vratile tapete raznih dizajna, a ovog proljeća možemo očekivati nešto drugačiji, moderniji način ukrašavanja zidova. Riječ je o oslikavanju murala! Poseban naglasak je na postizanju 3D efekta uz upotrebu raznih kontrasta za postizanje osjećaja dubine.

Ako želite nešto manje ekstravagantnu opciju, a ništa manje upečatljivu i trendi, tu je oslikavanje zidova geometrijskim oblicima. Naravno, geometrijski dizajn i dalje dobro prolazi na tapetama, s ciljem da svojom životnošću podigne raspoloženje i rastjera proljetni umor!

Puno drvenog namještaja, klasičnog ili u boji

Za postizanje ugodnog i toplog ugođaja nema boljeg rješenja od drveta! Tijekom proljeća će posebno popularno biti oslikavanje drvenog namještaja, čime mu možete podariti novi život.

Također, jednostavan način za unošenje osjećaja intimnosti u dom postići ćete dodavanjem klasičnog namještaja od drveta ili raznih drvenih dekoracija, poput okvira za ogledalo ili prozore, zidnih ukrasa ili minimalističkih podložaka za stol.

Neoklasični vs. mediteranski motivi

Čini se da će u nadolazećim mjesecima na scenu stupiti dva vruća trenda: na jednoj strani to će biti profinjeni neoklasični motivi, a na drugoj opušteni mediteranski simboli.

Za one željne doze glamura odabir će definitivno biti neoklasični stil koji donosi motive antičke Grčke, poput žljebova, mramornih postolja, bisti ili tipičnih slikovnih prikaza iz grčke umjetnosti.

S druge strane, u nešto zaigranijoj varijanti uređenja, mediteranski motivi voća, posebice citrusa, dobrodošli su na posuđu, stolnjacima, zavjesama, tepisima... Ma gdjegod ih odlučili staviti, ne možete pogriješiti!

Biljke kao skulpture

Ne brinite, opsesija biljkama se nastavlja! Želja da se okružimo elementom prirode, koji većini toliko kronično nedostaje, dovela je do trenda uređenja doma što većim brojem raznih sobnih biljaka, čak i određenih vrsta voća i povrća!

Ovoga proljeća uređenje biljkama dobiva novu dimenziju. Dizajneri najavljuju da će postati vrlo moderno skulpturiranje biljaka, posebno raznih vrsta sobnog drveća koje će se tako pretvoriti u dojmljivu dekoraciju i posebnu vrstu moderne umjetnosti.