VAŽNOST OSOBNOG PEČATA

Novi trendovi u uređenju spavaćih soba: Glomazan namještaj, luksuzniji materijali i - boja koja nije za svakoga

11.02.2023 u 13:37

Bionic
Reading

Dizajneri ističu da ove sezone neće biti radikalnih promjena zbog kojih ćete poželjeti 'baciti pola sobe' te ističu da će za 'in' izgled biti dovoljno dodati pokoji originalni detalj

Nova godina sa sobom uvijek donese razne nove trendove, pa tako i one u uređenju spavaćih soba. Dizajneri su za ovu godinu pripremili novosti u obliku elegantnijih modela kreveta, uzoraka u neutralnim bojama i održivog namještaja rađenog po mjeri.

Ovakav trend u uređenju inspiriran je idejom kreiranja prostora koji će biti utočište te osigurati čvrst san i slatke snove!

Ako i vas veseli sama ideja preuređenja spavaće sobe, donosimo ključne savjete stručnjaka uz koje ćete lako kreirati viziju svojeg prostora iz snova.

Glomazan namještaj

U posljednje vrijeme velik naglasak stavlja se na udobnost, posebno kada se radi o bračnom krevetu.

U modi će i dalje biti king-size modeli te ih se preporučuje uskladiti s namještajem u jednakom oversized formatu.

Posebno će popularne biti klupice za odlaganje u podnožju krevetu jer će obogatiti izgled sobe, ali i poslužiti za praktično odlaganje odjeće.

Neutralne boje te novi hit - narančasta!

'Neutralne boje ostat će prvi izbor jer odaju dojam mirnoće i sigurnog utočišta', objašnjava dizajner interijera Brad Sherman i dodaje:

'Posebno lijepo izgledaju nijanse poput limunski žute, svijetlosive i svih zagasitijih tonova. Uz njih je estetski vrlo pogodno kombinirati drveni okvir za prozore koji daje osjećaj topline i čini kontrast svojom teksturom i prirodnim tonovima.'

Ako vam neutralne boje nisu omiljene, mogla bi vas usrećiti vijest da od ove sezone u modu dolazi - narančasta!

'Narančasta može biti malo kompliciranija za usklađivanje, ali na pomolu je prava opsesija ovom bojom', kaže Sherman.

Kombiniranje slojeva

Kombiniranje slojeva različitih tekstura od ove sezone bit će veliki hit u cjelokupnom uređenju interijera, pa tako i spavaćih soba.

Osim što to lijepo izgleda, pruža dojam okruženja u kojem se u potpunosti možete opustiti. Postići ćete ga tako da kombinirate više uzoraka posteljine ili uređenjem zidova pomoću lampi, slika i ostalih ukrasa, a možete ga obogatiti korištenjem raznih tekstura tekstila.

Trenutno su popularni nešto luksuzniji materijali poput moher vune, posebno one u zelenoj boji, velikom hitu protekle jeseni.

Namještaj po mjeri

Prilikom uređenja spavaće sobe bitno je obratiti pozornost na to da svaki komad namještaja bude u veličini koja se savršeno uklapa u prostor. Zbog toga je preporuka dati raditi namještaj po mjeri!

'To će vam dati kontrolu nad materijalima i oblicima, čime možete osigurati dugovječnost svog namještaja te estetiku po svom guštu', objašnjava dizajner interijera Sherman.

Osobni pečat

Dani u kojima su se kupovale spavaće sobe 'u jednom komadu' daleko su iza nas. U modi je skupljanje detalja koji daju osobni dodir i podižu cjelokupan izgled prostora.

'Skupljajući umjetnine i predmete s osobnom simbolikom, bilo da je riječ o ukrasima, bilo komadima namještaja, dat ćete osobni pečat kojim stvarate intimniju atmosferu. Maleni detalji čine veliku razliku', naglašava dizajnerica interijera Nina Etnier.

Bezvremenski dizajn

Kao što mu govori sam naziv, bezvremenski dizajn nikad ne izlazi iz mode. Radi se o stavljanju naglaska na održive materijale te jednostavan, praktičan i udoban namještaj koji svojom estetikom stvara osjećaj topline doma.

Dizajneri ističu da ove sezone neće biti radikalnih promjena zbog kojih ćete poželjeti 'baciti pola sobe' te ističu da će za in izgled biti dovoljno dodati pokoji originalni ukras i detalj koji će vašem intimnom prostoru dati dušu.