ULTIMATIVNI VODIČ

Trendovi za hladnije dane: Ovih osam modela torbi obožavat ćete narednih mjeseci

14.08.2021 u 19:20

Bionic
Reading

Renomirani dizajnerski brendovi svojim nadolazećim kolekcijama već su dali naslutiti kakvim ćemo trendovima svjedočiti u mjesecima pred nama, pa tako i kada govorimo o brojnim ženama omiljenim torbama

Police brojnih trgovina već neveliko vrve asortiamnom namijenjenim novoj sezoni jesen/zima, pa tako i dodacima na čelu s torbicama. Ukoliko u novu modnu sezonu planirate ušetati s novim modelom u ruci ili na ramenu, donosimo vam pregled onih koji će uvjerljivo dominirati mjesecima pred nama.

Torbe s detaljem lanca

I ove sezone svjedočit ćemo velikoj popularnosti torbi s detaljem masivnoga lanca, a kakve je posljednjih sezona proslavio britanski dizajner Daniel Lee na čelu talijanske kuće Botega Venetta, a njegov primjer odlučili su slijediti brojni drugi. Za novu sezonu jesen/ zima, Stella MCCartney predstavila je modele s dvobojnom ručkom od lanca, dok je skandinavski Acne Studios predstavio inačice od plastičnog lanca u boji identičnoj torbi.

Krznene torbe

U novoj sezoni jesen/zima, udobnost će i ovoga puta imati ključnu ulogu, a kada govorimo o torbama, izdvajaju se njezine meke inačice od krzna. Prada, Miu Miu i Michael Kors predstavli su verzije torbica s finišem od eko krzna, dok su brendovi poput talijanskog Tod's i Staud predstavili verzije po uzoru na teddy kapute.

Oblak torbe

Kao što posljednjih sezona svjedočimo velikoj popularnosti pufastih, podstavljenih jakni, ovaj trend odrazio se i na svijet dodataka. Meke torbice poput oblaka postale su čest prizor na modnoj pisti, a njihov oblik dodatno se naglašava efektnim bojama.

XXL torbe

Ako je suditi po mnoštvu nadolazećih kolekcija dizajnera, s torbicama mikro veličine uskoro ćemo se oprostiti. Shopper, tote i velike torbe clutch kakve će dominirati u mjesecima pred nama jednostavnog su dizajna kojeg ističe neutralna paleta boja.

Party torbe

Nakon godine obilježene pandemijom, modna industrija s optimizmom gleda na novu sezonu. Najbolji dokaz: tomu je ogroman broj party modela torbi koji su se mogli vidjeti na pistama - a za koje će, nadamo se, biti dovoljno prilika za nošenje u novoj sezoni.

Klasične torbe 2.0

Pogled u arhive često je korišten i popularan izvor inspiracije među dizajnerima za nove trendove torbi - a koristile su ga mnoge velike modne kuće za sezonu jesen / zima 2021. godine. Gucci je novi život odlučio udahniti robici Jackie, Louis Vuitton svom modelu Speedy, a francuska modna kuća Chanel lansirala je torbu 11.12 koja jako podsjeća na njezine klasične modele.

Pletene torbe

Pletivo će i ove sezone predstavljati jedan od ključnih trendova na modnoj sceni, a ne staje ni pred torbama. Brend AWAKE Mode predstavio je vunasti model pletenog izgleda, a i brojni drugi dizajneri prihvatili su ovaj izgled u brojnim varijantama.

Torbice životinjskog uzorka

Iako je ovoga ljeta životinjski uzorak bio manje prisutan na modni komadima, isto se ne može reći za torbice namijenjene novoj sezoni jesen/zima. Od brenda Acne Studios do Tory Burcha, brojni dizajnerski brendovi predstavili su torbice kojim dominira leopard ili zmijsaki uzorak.