MODERNO I PROZRAČNO

Trendi stan koji vas neće ostaviti ravnodušnima

11.03.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Predivni stan u švedskom gradu Stockholmu na prvi pogled ostavlja bez daha te daje još jedan odličan primjer kako se hladnim bojama i minimalizmom stan može urediti da izgleda toplo, ugodno i prozračno

Prostrani stan na zadnjem katu deveterokatnice prostire se na čak 187 četvornih metara, a nastao je spajanjem dva zasebna stana. Dobrim rasporedom i domišljatim spajanjem dvaju zasebnih prostora stan sada nudi čak četiri sobe, prostranu kuhinju i terasu s panoramskim pogledom.

Osnovna značajka ovog stana je korištenje bijele boje i pravila minimalizma prilikom uređenja. Premda se dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja nalaze u istoj prostoriji, nepravilan oblik prostora i stupovi uspješno su odijelili ta tri područja, a tu se nalaze čak dva kamina koja odlično dođu za vrijeme hladnih švedskih zima. Sav namještaj u stanu je pretežito bijele boje, a kuhinja vrlo moderna i čistih linija.

Iz dnevnog boravka i biblioteke pruža se prekrasan pogled, a visoke police s knjigama, šareni detalji poput slika i zavjesa razbijaju monotoniju bijele boje, dok pomno raspoređena rasvjeta stanu daje dašak topline i luksuza.