trendi nijansa

Briljantan izgled bez puno truda: Ovo je hit boja kose koja će vladati u narednim mjesecima

17.08.2021 u 09:32

Bionic
Reading

Početkom godine glumica Margot Robbie pojavila se na crvenom tepihu s duljim valovitim bobom crvenkaste nijanse. Taj ležeran i razigran izgled sada je zamijenila znatno elegantnijom frizurom kojom je, osim novog izgleda, otkrila novu boju kose, a ona će, prema riječima stručnjaka, biti pravi hit u svijetu frizura

Na nedavno održanoj premijeri filma 'The Suicide Squad' 31-godišnja filmska zvijezda Margot Robbie pokazala je novu frizuru: ravna i sjajna kosa, bez šiški i u vrlo trendi boji bronde, bila je zaslužna za njezin profinjen i vrlo elegantan izgled s dozom ležernosti.

Upravo tu boju, koja je dobila naziv bronde, stručnjaci ističu kao hit boju koja će ove sezone biti jedna od najtraženijih. S tamnijim smeđim korijenom te vrhovima obojenim u nekoliko nijansi svjetlijim tonovima gotovo plave boje, ovaj izgled kose pravi je vladajući trend u posljednjim danima ljeta. Neki nastanku trenda pripisuju rjeđe odlaske frizeru uslijed pandemije, no ovaj izgled omogućuje ležeran i nesavršeno sjajan izgled.

Kako Margot Robbie nosi bronde, novu hit boju kose

Bronde je znatno prirodnija varijanta potpuno posvijetljene kose, no ono što svakako valja izbjegavati jak je i naglašen rez između tamne prirodne boje kose i vrlo svijetlih vrhova. Mek i postepen prijelaz postiže se pojedinačno obojenim pramenovima. Dobar izbor pri tome je tehnika balayage jer stvara elegantan višebojni izgled koji se poigrava različitim nijansama i prijelazima te vidno osvježava kosu.

  • +2
Margot Robbie Izvor: Profimedia / Autor: PictureLux / The Hollywood Archive / Alamy / Alamy / Profimedia

Bronde najbolje izgleda na duljoj kosi s elegantnim razdjeljkom na sredini, s tek ponekim valovitim pramenom, a Margot je ovaj put bazirala njezinu boju na tamnocrvenom tonu jer se idealno usklađuje s njezinom nijansom kože.

Umjesto pretjerano plavog tona kose, kakav je imala za potrebe uloge Harley Quinn u filmu 'The Suicide Squad', Margot sada nosi toplu nijansu plave te ona njezinoj prirodnoj boji daje novi sjaj i minimalan odsjaj prilikom bojanja.

Kako obojati kosu u boju bronde

Svatko tko, poput Margot Robbie, već ima tamnoplavu kosu ne mora napraviti veliku promjenu. Uz pomoć tehnike balayage, dovoljno je obojati samo nekoliko pramenova te posvijetliti vrhove. U slučaju svjetlije prirodne boje preporučljivo je prvo potamniti korijen kose.

Obično je dovoljna jednostavna nijansa, samo nekoliko tonova tamnija od prirodne, a zatim se nekoliko pramenova boji u svjetlije nijanse. Za bolji rezultat i izgled preporučljivo je to učiniti u dva navrata s nekoliko dana pauze između bojanja. Osim boljeg izgleda boje, takav pristup značajno više štedi kosu.