FESTIVAL RUŽIČASTIH VINA

Treći Pink Day postao ružičasti zaštitni znak grada Zagreba

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 09.03.2015 13:12
  • Objavljeno 09.03.2015 u 07:00
Ljiljana Vinković Marija Vukelić Alis Marić Vesna Ramljak i Sanja Muzaferija

Ljiljana Vinković Marija Vukelić Alis Marić Vesna Ramljak i Sanja Muzaferija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Pink Day

Udruga WOW s partnerima je prikupila preko 20.000 kuna za udrugu Europa Donna

Treći Pink Day, Međunarodni festival ružičastih vina ove je subote u Muzeju Mimara okupio brojne domaće i inozemne proizvođače ružičastih vina, najbolje proizvođače ekstra djevičanskih maslinovih ulja na Festivalu u festivalu Green in Pink by Peugeot te preko tisuću posjetitelja koji su mogli uživati u odličnoj atmosferi i kušati više od šezdeset nijansi roséa.

Manifestacija je ujedno obilježila i Međunarodni dan žena uz slogan Be good! Think Pink!

Ovogodišnji Pink Day ponovo je imao i svoj humanitaran karakter projektom Pink Week koji je u suradnji s tridesetak hrvatskih restorana osmislio prigodne jelovnike u duhu ružičaste boje te prikupljao novac za Forum Europa Donna, udrugu koja se bavi prevencijom raka dojke. Na Pink Dayu u Muzeju Mimara svečano je i proglašena ukupna svota koju je udruga WOW, organizator Pink Daya i Pink Weeka s partnerima prikupila za Forum Europa Donna – prikupljeno je preko 20.000 kuna. Novac će udruga koristiti za kupnju aparata za intraoperativno zračenje koji uvelike smanjuje zračenje pacijentica i olakšava im oporavak.

Posebne gošće Festivala bile su dvije žene – Laura Marinelli iz Italije i Laurence Berlemont iz Francuske. Radionica 'Maslinovo ulje s dvije strane Jadrana' powered by Zvijezda koju je vodila Laura Marinelli odgovorila je na brojna pitanja vezana uz sličnosti i razlike hrvatskih i talijanskih maslinovih ulja te je zaključeno kako svaka zemlja ima svoje sorte po kojima je posebna i koje je potrebno promovirati u svijetu.
Enologinja Laurence Berlemont je pak na radionici 'French Match' powered by Metro Cash&Cerry sljubila nježne francuske rosée s francuskim sirevima te predstavila jedan zanimljiv gastronomski smjer.

Uz inozemne gošće radionice su održali i prof. dr. Edi Maletić 'Autohtone hrvatske ružice' powered by PBZ Card American Express, a posebnu pozornost privukao je i okrugli stol 'Žene u poduzetništvu' u organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta te radionica provokativnog naslova '50 nijansi ružičaste' powered by Croatia osiguranje.

Nakon završetak 3. Pink Daya, udruga Women on Wine/WOW kreće marljivo raditi na 4. Pink Dayu kako bi ponovo nadmašila očekivanja svojih izlagača i posjetitelja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!