NOVA PRAVILA

Trebate li spavati s njim nakon tri spoja?

19.03.2013 u 09:15

Bionic
Reading

Želite li od nekoliko ili čak jednog izlaska sa simpatičnim frajerom prijeći u vezu, seks je sigurno stanica na kojoj ćete morati stati. Kako znati je li to pametan potez i kada treba spavati s potencijalnim partnerom, savjetuju neki od terapeuta i stručnjaka za seks

Prije nego napravite veliki korak i spavate s potencijalnim partnerom, vrijedi razmisliti o nekoliko scenarija i situacija koje se mogu dogoditi, piše Handbag. Dok sve ide svojim tokom, nema problema, ali što ako naiđete na neke nepredviđene reakcije? Držite li se starog pravila o tri spoja prije nego se uvučete u krevet s nekim, to ne znači da će svaka odluka biti dobra za vas. Ponekad treba zaobići baš sva pravila i vjerovati samom sebi.

1. Stanite i dobro razmislite o svemu

Ne radi li se o ludom provodu za jednu noć, nije pametno spavati s frajerom na prvom sastanku. Ako tražite nekoga za vezu, prvi spoj nije dobar trenutak za toliku intimu. Neki stručnjaci za odnose i veze vjeruju da prerani seks može umanjiti šanse za pronalaženje pravog odnosa. Bez obzira na to koliko vam se on sviđa i čini idealnim, idite korak po korak, zapamtite što želite od odnosa i djelujte na način koji najbolje prikazuje vaše namjere i želje.

Vjerujte sebi i svojim osjećajima
2. Seks ne može biti jedina poveznica

Nemojte spavati s nekim na prvom sastanku zato što mislite da je seks jedina stvar koju možete ponuditi. Na taj način sve će djelovati jeftino i otrcano. Ne zaboravite da je za dobar seks i vezu potrebna doza intimnosti koju ne možete stvoriti na prvom sastanku.

3. Ne slušajte druge

Pravilo o tri spoja prije seksa, koje je zavladalo u devedesetima, različito se interpretira. Izlazak nije slučajna kava od pola sata ili susret na putu do posla. Bez obzira što će vam prijatelji reći da ste se vidjeli već dovoljno puta i da je ovo 21. stoljeće, nemojte slušati nikoga osim sebe i slijedite svoje osjećaje.

4. Ne bojite se pitati

Ako želite vezu i niste za usputne flertove ili seks, pošteno je da od početka budete iskreni prema sebi. Pitajte ga što traži i želi trenutno u životu. To ne znači da biste u prve tri rečenice trebali izložiti sve svoje životne planove i preplašiti ga kao da ima posla s neuravnoteženom osobom, ali kroz večer će sigurno biti trenutaka kada ćete to moći spomenuti.

5. Vjerujte svojem instinktu

Vjerojatno ste već puno puta u životu iskusili koliko je važno vjerovati svojim instinktima, pa ovo pravilo obavezno primijenite i kod ljubavnog života. Ako vam se čini da se jednostavno radi o osobi koja će napraviti sve kako bi odmah spavala s vama, možda se nažalost samo o tome i radi. Koliko god biste željeli da je drugačije, nemojte zanemarivati očite znakove i budite realni. Ponekad želimo da je drugačije jer nam se osoba jako sviđa, ali to je jedini način da ne završite sa slomljenim srcem.