ZA ODMOR IZ SNOVA

Tražite savršeno mjesto za ljetovanje s djecom? Ovo su najljepše plaže na Jadranu

10.07.2024 u 13:05

Bionic
Reading

Ljetovanje je za mnoge nezamislivo bez bezbrižnog ljenčarenja uz 'simfoniju' cvrčaka, miris mora i borova, no za obitelji s djecom pronalaženje idealne plaže bez sumnje je najvažnija stavka

Svi će se složiti kako je velika razlika traži li savršenu plažu grupa studenata u bijegu nakon naporne godine ili obitelj s djecom.

Mnoge plaže na Jadranu prilagođene su upravo s obiteljima s djecom te su prirodne oaze zabave i užitka, a važno je da imaju jednostavan ulaz u more, plićak, pijesak ili sitan šljunak i čisto more.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Evo koje plaže predlaže web stranica HTZ-a, a idealne su upravo za obitelji s djecom:

Uvala Lone (Rovinj)

Plaža je idealna za mališane jer ima blagi ulaz, a široke krošnje drveća u park-šumi Zlatni rt pružaju debeli hlad tijekom najvećih vrućina. U blizini plaže nalazi se i travnata površina na kojoj se djeca mogu igrati.

Vela plaža (Krk)

Bez ove šljunčane plaže duge skoro dva kilometra vizura Baške na otoku Krku ne bi bila potpuna. Smještena je u samom centru grada, a fini šljunak nježan je prema dječjim stopalima. Samo ne zaboravite na kremu za sunčanje jer plaža nema prirodnog hlada.

Zaton (Zaton kod Zadra)

Zaton je prava obiteljska oaza u blizini Zadra. Najmlađi svoju kreativnost mogu izraziti gradeći kule od pijeska, kupati se u plitkom moru ili bazenu te koristiti dječja igrališta. Osvježenje osigurava hlad borova, a u blizini su i brojni ugostiteljski objekti.

Slanica (Murter)

Pješčana plaža u uvali Slanica jedna je od najpopularnijih na otoku Murteru. Zbog plitkog mora idealna je za obiteljsko kupanje, a tijekom najtoplijeg perioda u danu hlad možete pronaći među borovima koji okružuju plažu.

Punta Rata (Brela)

Ova plaža jedan je od simbola čarobne makarske rivijere zbog predivne tirkizne boje mora i moćnog kamena nazvanog Brela. Punta Rata proglašavana je jednom od najljepših plaža svijeta, a u ovoj ljepoti uživat će i obitelji zbog finog šljunka i sjene mirisnih borova.

Zlatni rat (Brač)

Ljepota Zlatnog rata stvorena je za obiteljsko uživanje, a obližnja borova šuma pruža mnoštvo kutaka mira i tišine.

Mlini (Paklinski otoci)

Put do ove plaže prožet je avanturom koju će klinci obožavati. Turistički brod s Hvara odvest će vas u raj Paklinskih otoka. Maleni otočić Marinkovac krije uvalu Ždrilca s više šljunčanih žala, a kratka šetnja na drugu stranu otoka dovest će vas do slikovite lagune Mlini.