POMIČE MODNE GRANICE

Totalno dobro rock-chic izdanje jedne kraljice

14.11.2016 u 12:30

  • +11

Španjolska kraljica Letizia

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Modni stil španjolske kraljice Letizije definitivno unosi dašak svježine u prilično konzervativne stylinge dama s kraljevskih dvora. Iako njezinim žilama ne teče plava krv, ova bivša novinarka osvaja kraljevskim držanjem i modnim igricama

Elegantna 43-godišnja kraljica ne boji se modno riskirati i pritom rijetko griješi. Njezini stylinzi uvijek su sofisticirani i šik, no opet jako moderni zahvaljujući malo pomaknutim detaljima koje vješto inkorporira.

Sve su oči bile uprte u lijepu španjolsku kraljicu koja se u društvu svog naočitog supruga kralja Felipea VI. pojavila na otvaranju umjetničkog sajma ARCO u Madridu. Vitka majka dvije kćeri pokazala je još jednu zapaženu kombinaciju kojom su dominirale crne kožne hlače culotte s vidljivim patentnim zatvaračem. Hlače su dio nove ograničene proljetno-ljetne kolekcije španjolskog brenda Uterque, a rokerski šik ublažila je konzervativnom bijelom košuljom omiljenog brenda Hugo Boss.

Da je bijela košulja siguran izbor u brojnim prilikama, najbolje zna američka dizajnerica venecuelanskog podrijetla Carolina Herrera u čijim se kolekcijama ovaj klasični komad odjeće redovito nalazi još od 1981. Herrera ne krije da je se ne može zasititi: 'Volim bijele košulje jer mi dođu kao nekakva sigurnosna, spasonosna dekica. Možete je nositi uz bilo što. Najveća je draž bijele košulje u tome što ovisi o osobi kako će je nositi. Tajna neprolaznosti bijele košulje leži u njezinoj prilagodljivosti, a najvažnije je da vam dobro pristaje.'

Herrerinu modnu lekciju apsolvirala je i španjolska kraljica koja je bijelu košulju odlično kombinirala s crnim kožnim hlačama, a kombinaciju osvježila ružičastim sakoom bez ovratnika iz Herrerine proljetne kolekcije i ručnom torbicom u odgovarajućoj roza nijansi s potpisom španjolskog dizajnera Adolfa Domingueza.

Zanimljiv je bio i odabir cipela za ovu kombinaciju. Odlučila se za moderne štikle s remenčićima koji se vežu oko gležnja u kombinaciji brušene i crne kože reptila španjolskog brenda Magrit koji najčešće nosi.

Look je moderna kraljica upotpunila trendi frizurom s pletenicama, ružem u ružičastoj nijansi i naušnicama koje su krasili roza i zeleno drago kamenje.