GREŠNI UŽITAK

Torta s nutellom uljepšat će vam dan

  • Autor: G. R.
  • Zadnja izmjena 18.01.2017 19:37
  • Objavljeno 17.12.2016 u 08:00
nutella-torta-s-ljesnjacima

nutella-torta-s-ljesnjacima

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: slatkisvijet.com

Tko može odoljeti kombinaciji iz snova - čokoladi i nutelli? Ova torta savršen je spoj neodoljivih okusa, a sigurno nećete pogriješiti ako baš njome zasladite bogat blagdanski ručak

Recept za neodoljivu tortu s čokoladom, lješnjacima i nutellom donosi zaljubljenica u izradu torti i kolača Jannette Razum čiji Slatki svijet nudi mnogo slatkih i slasnih recepata.

Potrebni sastojci:

Biskvit s lješnjacima

8 jaja
180 g šećera
70 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
30 g kakaa u prahu
260 g prženih sjeckanih lješnjaka

Čokoladna krema s lješnjacima

200 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
400 g Nutelle
100 g sjeckanih napolitanki s lješnjacima
40 g prženih sjeckanih lješnjaka

Čokoladna glazura

200 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje

Ostalo

malo čokoladnog mlijeka

456589,455960,449740,455336

Priprema

Lješnjake kratko tostirajte u pećnici pa kada se ohlade sitno ih nasjeckajte ili usitnite u blenderu.

Brašno i kakao prosijte pa pomiješajte s praškom za pecivo.

Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom, a bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Dodajte mješavinu brašna i kakaa, a zatim i lješnjake pa kuhačom sve dobro izmiješajte. Na kraju lagano umiješajte i snijeg od bjelanjaka.

Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (26 - 28 cm) i pecite 30,35 minuta na temperaturi od 180°C.

Za pripremu kreme čokoladu i maslac otopite na pari i ostavite da se ohladi. Ohlađenu čokoladu pomiješajte s Nutellom, sitno sjeckanim napolitankama i lješnjacima.

Tortu slažite u kalupu u kojem se pekao biskvit.

Ohlađeni biskvit prerežite na tri jednaka dijela pa svaki dio premažite s polovicom kreme. Svaki biskvit navlažite s malo čokoladnog mlijeka. Tortu prelijte kremom ganache i ukrasite prženim lješnjacima ili kuglicama Ferrero Rocher.

Tortu spremite u hladnjak i ostavite barem tri sata da se krema dobro stisne.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!